• JAZZCLASS SERIES #2: Belgian Jazz: van gouden generatie tot jong geweld

  o.l.v. Frederik Goossens

  21
  feb
  Jazz Lab Series

  Jazz Lab Series

  Dit concert / deze cursus maakt deel uit van de Jazz Lab Series.

  Jazz Lab Series

  Samenwerking met CC De Herbakker

  Samenwerking met CC De Herbakker

  Dit concert is een samenwerking met CC De Herbakker.

  Cultuurcentrum De Herbakker

JAZZCLASS SERIES #2: Belgian Jazz: van gouden generatie tot jong geweld

De Belgische jazzscene is behoorlijk levendig en bloeiend en behoort tot de top van Europa. België stond zelfs aan de wieg van de Europese jazz. Al in 1927 trokken de eerste Belgische muzikanten naar Londen om er jazzmuziek op te nemen, in navolging van hun grote Amerikaanse voorbeelden. In de jaren ‘60 en ‘70 kende de jazz in ons land een moeilijker periode en werd de muziek verbannen naar cafés en kleinere clubs. In de jaren ‘80 volgt dan de zogenaamde gouden generatie van de jazz, met klinkende namen als Bert Joris, Frank Vaganée, Kris Defoort en Jeroen Van Herzeele. De jazz kwam uit de kroeg en werd ernstig gewaardeerd. In hun spoor trokken andere muzikanten zelfs naar het conservatorium om er jazz te gaan studeren.

Die gouden generatie leeft nog steeds door, en ook vandaag bloeit, borrelt en stampt het in de Belgische jazzwereld (zie: STUFF, Pomrad, BRZZVLL, Nordmann, SCHTNZL…). Frederik Goossens blikt samen met de cursisten terug, maar kijkt ook naar de toekomst.

Combineer deze cursus met het concert Bram Weijters Crazy Men in CC De Herbakker voor slechts €50. Combitickets enkel verkrijgbaar bij CC De Herbakker.

Eventinfo

woensdag 21.2.2018
deuren 19:30
start 19:30

N9 fabriek
Molenstraat 31
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Woensdagen 21/02, 28/02, 7/03 en 14/03 van 19:30 tot 21:30 uur

€40 voor vier lessen

Ticketinfo


nieuwsbrief

NIEUWS