MOP

Museum of Pop

MOP staat voor Museum of Pop. Pop? Juister is "popular arts". Het gaat dus niet enkel over muziek, maar ook over kunst, literatuur, strips, ... maar altijd in relatie met pop. Pop is soms wel, maar ook niet altijd synoniem van "populair", het kan zelfs heel marginaal of kleinschalig zijn. Het MOP bevat geluidsdragers in alle maten en vormen, (concert-) affiches, (concert-) foto"s, muziekboeken, tijdschriften (fanzines), originele contracten, promomateriaal, t-shirts, gadgets enz.

Hoewel lang niet het gehele MOP kan worden getoond, zijn er nu 13 vitrinekasten waarin toch al behoorlijk wat te zien is. Het MOP bezoeken (met rondleiding) kan op elke avond dat er concerten zijn in N9 en dat vanaf 18u (stipt) tot ongeveer 19u30. Nadien heeft u nog de tijd om eventueel in de stad een hap te gaan eten, want concerten starten zowat altijd om 21u. Er worden maximum 10 bezoekers/keer toegelaten en het bezoek kan enkel in combinatie met een entreeticket. De rondleiding zelf kost 5 euro p/p, ter plekke te betalen.

Reserveren is nodig: 09 377 93 94. Zin om met een groepje vrienden (min. 8, max. 10) op een ander moment dit MOP te bezoeken? Dat kan worden afgesproken. Het betreft een privé-collectie, die in ongeveer 30 jaar werd opgebouwd. N9/vzw Driewerf Hoera sloot een deal af, waarbij de vereniging de collectie gratis mag ontsluiten, tonen en exploiteren.