Herbakkersfestival 2017: het volledige programma van weekend 1!

Het volledige programma van het eerste weekend van Herbakkersfestival 2017 is gekend. Muziekclub N9 organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 augustus ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein. Het Herbakkersfestival is ook dit jaar helemaal gratis!

Facebookevent weekend 1

Zaterdag 12 augustus: PSYCH
Op de eerste dag vindt er zowaar mini psychfestival plaats onder de stretchtent. Headliner Altın Gün uit Nederland speelt Turkse psychedelica uit de jaren ’70. Radar Men From The Moon -ook uit Nederland- mengen psych met acid house en sludge. No Metal In This Battle opent de dag met een mix van Nigeriaanse afrobeat, post- en mathrock en een noodzakelijke dosis punk attitude

Zondag 13 augustus: JAZZ AND BEYOND
Headliner op zondag is Dans Dans, het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), bassist Frederic Jacques (Mark Lanegan, Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). 

Vooraf is het al jazz wat de klok slaat. Eclectiv brengt moderne jazz. Molten Penguin, met een hoofdrol voor de vibrafoon, speelt eigenzinnige jazzinterpretaties van elektronische muziek van onder andere Kraftwerk en Roni Size. The Muda Jazz Ambassadors is een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad van het MUDA in Evergem. The KA! Jazzmessengers, een gelegenheidsband met leerlingen en leraars van KA! Muziekacademie, openen de dag.

De Sint-Vincentiuskerk wordt ten volle benut op zondag. Tussen de klassieke gitaarconcerten van Brecht Droesbeke, Bruno Van Renterghem en Niels Meire gaat Eeklonaar Michael De Geest los op het orgel.

De hele zondagnamiddag kan je in de Boelare terecht voor NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops, streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.