Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2018: Stavroz (BE)

Stavroz is in 2018 Artist in Residence bij muziekclub N9. Stavroz werd in 2011 opgericht door dj’s en producers IJsbrand en Gert. Samen met Maxim en Pieter wijken ze af van de platgetreden paden en verkennen ze het muzikale gebied tussen akoestisch en elektronisch, tussen dansen en chillen, en tussen Oost en West.

Het viertal bracht al muziek uit op Kindisch (DE), Laut & Luise (DE), Bedrock (UK) en het eigen Gentse label Moodfamily. Laatste EP ‘Gold Town’ is uit sinds 2017. Daarop hoor je invloeden, geluiden en ervaringen die de muzikanten opdeden tijdens allerhande reizen en tours.

Stavroz is een van de hardst werkende Belgische live acts. De vier speelden in het verleden onder andere op Tomorrowland, Pukkelpop, Wecandance, Paradise City en in Fuse. Ze waren resident op Studio Brussel en tourden doorheen het Midden-Oosten, Europa en het Amerikaanse continent. Ook deze zomer trekt Stavroz de wereld rond. Er staan onder andere enkele shows in India gepland. In de herfst mag Stavroz zelfs optreden in Iran.