Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2019: Gilles Vandecaveye-Pinoy (BE)

Gilles Vandecaveye-Pinoy is in 2019 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Gilles is pianist en componist. Hij kan heel wat genres aan, van jazz en rock tot elektronische muziek.

Gilles’ hoofdbezigheden zijn pianotrio Steiger, het experimentele Peenoise en Bardo. Die laatste band was zijn afstudeerproject aan Kask Conservatorium - School of arts in Gent. Daarnaast speelt Gilles bij PJDS, Uma Chine en Future Old People Are Wizards. Hij werkt ook regelmatig mee aan theaterproducties.

2019 houdt heel wat in petto voor Gilles. Zo zal hij werken aan nieuw materiaal voor Bardo en komt er een eerste full album van Peenoise. Daarnaast trekt hij met zijn verschillende projecten op tour in binnen- en buitenland. Gilles wil ook onderzoek voeren door samenwerkingen aan te gaan met mensen uit andere disciplines.

Zaterdag 26 januari: Steiger en Frederik Leroux in muziekclub N9

* Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in N9 villa. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.

foto © muziekclub N9 - door Jurgen Dhont