Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2020: Meskerem Mees (BE)

Meskerem Mees is in 2020 Artist in Residence* bij muziekclub N9. De jonge singer-songwriter is een van de drie Oost-Vlaamse laureaten van Sound Track. Volgens de Jury klinkt ze al heel volwassen voor haar leeftijd (20 jaar!) en schrijft ze songs met diepgaande teksten. Bovendien neemt ze het publiek moeiteloos in.

Meskerem Mees heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. Louter met behulp van die intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

De toekomst van Meskerem Mees ziet er rooskleurig uit. Ze schopte het dit jaar al tot de (uitgestelde) halve finale van Humo’s Rock Rally. Dit jaar zal ze nog menig podium, groot en klein, veroveren. Heel binnenkort zit er ook een eerste single aan te komen. Ondertussen bereidt ze zich stilletjes voor op een full album.

* Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in N9 villa. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.

foto Meskerem Mees © pb fotografie