Wij gebruiken cookies. accepteer

Jamaican Jazz Orchestra (BE)

Jamaican Jazz Orchestra is al lang geen onbekende meer. Met hun authentieke formule – jazzmuzikanten in een Jamaicaanse context – komt het orkest op de proppen met een tweede full album.

Ons deed het meteen denken aan een frisse duik in het meer op een vochtige tropische dag. Warm, maar verkwikkend. De plaat baadt in een gevoel van goedheid en heeft een vergeet-al-je-zorgen sfeer gaande. Albumtitel ‘Rain Walk’ verwijst dan ook naar de boodschap dat, ook al regent het – in je gedachten of letterlijk – je deze steeds kan trotseren, simpelweg door te blijven gaan.

De combinatie van muzikaal vakmanschap, uitgekiende composities, analoge opnametechnieken – net zoals in het Jamaica van de jaren ‘60 en ’70 – en een iconische albumhoes, suggereert het tijdloze karakter van dit album. Bandleider/gitarist Wouter Rosseel (Pura Vida, Kenji Minogue, Lee Scratch Perry), en producer Tom Callens (Lester’s Blues, Lady Linn, Tiny Legs Tim) waren als twee handen op een buik en creëerden een plaat die dynamisch, tastbaar en strelend klinkt.

Dat belooft dus, want live staat Jamaican Jazz Orchestra gekend voor hun feest-in-stijl. Zeker op dit releaseconcert zal het niet anders zijn. Trek je dansschoenen alvast aan en geniet van de kersverse tonen van Jamaican Jazz Orchestra!

Wouter Rosseel – guitar, compositions
Marie-Anne Standaert – trumpet
Tobias Storme – trombone
Bruno van der Haegen – tenor sax
Ruben Verbruggen – baritone, alto sax
Karel Cuelenaere – piano
Ruben Lamon – bass
Xan Albrecht – drums