Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2020-2021: Leopard Skull (BE)

Leopard Skull is in 2020 en 2021 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Leopard Skull is het project rond multi-instrumentalist Harm Pauwels. Hij haalt zijn invloeden bij The Beatles, vroege Brian Eno en Foxygen en produceert psychedelische songs die zowel boeiend als bevreemdend klinken.

Leopard Skull releasete een eerste 7” EP in 2017 bij Belly Button Records. In september 2019 verscheen debuutalbum 'Welcome Home' bij EXAG’ Records, een plaat die Harm bijna helemaal alleen opnam en producete in zijn slaapkamer. Op de plaat hoor je 70’s synth pop, psychedelische gitaren en zelfs flarden Jethro Tull. Het eindresultaat is psych/baroque pop. Eind 2019 mocht Leopard Skull ook aantreden in de finale van Sound Track Oost-Vlaanderen.

2020 belooft veel goeds voor Leopard Skull. De band zal veel live spelen in het binnenland én trekt op tour door Frankrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland. Ondertussen werkt Leopard Skull ook al naarstig aan een opvolger voor ‘Welcome Home’. Tegen het eind van het jaar hopen Harm en co de studio in te duiken.

* Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in N9 villa. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.

foto LEOPARD SKULL © Seppe Segers