Wij gebruiken cookies. accepteer

Mathias Vercammen Trio (BE)

Mathias Vercammen Trio is de nieuwe groep van drummer Mathias Vercammen. In deze bezetting wordt hij bijgestaan door gitarist Hendrik Braeckman (Brussels Jazz Orchestra) en bassist Anneleen Boehme (LABtrio). Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Antwerpen. De groep brengt voornamelijk eigen composities. Het trio experimenteert uitgebreid met de verschillende mogelijkheden van een modern gitaartrio: klank, maatsoorten, harmonie… Met deze groep kun je je aan alles verwachten: open improvisaties, virtuositeit, avontuur.

Hendrik Braeckman is een gitarist die zijn opleiding heeft genoten bij o.a. Peter Hertmans, Paolo Radoni en Philip Catherine en stages heeft gevolgd bij Pat Metheny, John Abercrombie en Bill Frisell, niet de minste dus. De invloeden van deze laatsten zijn dan ook herkenbaar aanwezig in zijn subtiel spel. Zijn uniek lyrisch gitaarspel bevat veel verrassende elementen die de luisteraar constant weten te boeien. Hendrik heeft gespeeld met tal van Belgische en internationale jazzmusici zoals Frank Vaganee, Erwin Vann, Dré Pallemaerts en de Amerikaanse vibrafonist Dave Pike. Als co-leider van het trio Ancesthree met Piet Verbist en Ben Sluys speelde hij overal te lande en nam hij de Cd ‘Ancesthree’ op.

Anneleen Boehme studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Frans van der Hoeven. In 2015 maakte ze haar studies af aan het Conservatorium van Antwerpen bij bassist Nic Thys. Ze is de bassiste van het bekende Belgische LABtrio en speelt ook in andere bands zoals Frie Maline, Saragon en Gizmo.

Mathias Vercammen studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen bij Jan de Haas en Teun Verbruggen. Daarnaast volgde hij ook nog lessen bij Dré Pallemaerts en Stephane Galland. Hij speelt onder andere bij het Ghent Youth Jazz Orchestra, Trio met Stan Callewaerts en Elias Storme en pianist Harrison Steingueldoir. Daarnaast is hij nog bezig met bigbandcompositie en dirigeert hij de Big Swing Band uit Sas van Gent.

Mathias Vercammen Hendrik Braeckman Anneleen Boehme