Wij gebruiken cookies. accepteer

Sinister Sister (BE)

Wie is Sinister Sister? Is het een elektronicaproject uit Florida? Of is het een model uit Zweden? Ja! Maar het is ook een nieuw Belgisch muzikaal project, vernoemd naar Sinister Footwear, een song van Frank Zappa. Sinister Sister gaat dan ook aan de slag met de uitgebreide backcatalogue van Zappa.

De band staat onder leiding van vibrafoon-virtuoos Pieter Claus. Hij kreeg het muzikale genie van Zappa al mee tijdens zijn kindertijd, want hij noemt Zappa zijn allereerste muzikale herinnering. Claus verzamelde met drummer Xavier Rogé (Ibrahim Maalouf), bassist Michel Hatzigeorgiou (AKA Moon), saxofonist Maayan Smith (The Jerusalem Saxophone Quartet) en gitarist Jan Ghesquière (Altertape) een groepje gelijkgestemde jazzmuzikanten rond zich.

Sinister Sister legt de focus op de instrumentale muziek van Zappa. De muziek krijgt wel een update, maar met respect voor de composities die vaak zweven tussen rock, moderne jazz en twintigste eeuws klassiek. Ze maken het verschil met instrumentatie en sound, up-to-date grooves en moderne improvisatie. Zo vertellen ze hun eigen verhaal doorheen de muziek van Zappa. Sinister Sister keert niet terug in de tijd maar vertaalt Zappa’s muziek naar het nu, en als het even kan zelfs naar morgen.

NIEUWSBRIEF

NIEUWS