Wij gebruiken cookies. accepteer

William LG Branch (BE)

William LG Branch (29 september 1987 Oudenaarde) is een Belgische singer-songwriter, die country-, blues- en folk- gebaseerde Americana muziek brengt. Zowel solo als met band wordt zijn muziek gekarakteriseerd door Williams warme donkere stem en mooie melodieën, bijgestaan door bedwelmende gitaar-, pedal steel- en mondharmonica-partijen.

De muziek van William LG Branch ligt ergens tussen The War on Drugs en Mark Lanegan in, tussen Bruce Springsteen en Neil Young, tussen John Hiatt en Tom Petty, tussen Ryan Adams en Nick Cave,…

Vijf jaar geleden stopte William LG Branch met zijn bluesrockband ‘The Band of Willies’ waarmee hij meer dan 100 shows speelde (waaronder festivals zoals ‘Feest in het Park’, ‘Crammerock’, ‘Student Kick Off’), enkele rockrally’s won en airplay kreeg op oa Radio 1 en Classic 21. Hij nam de tijd om te evolueren als muzikant en mens, en zich te perfectioneren als zanger en songwriter. Een terugkeer naar zijn favoriete muziek was onvermijdelijk. William LG Branch is beïnvloed door de oude countryzangers van weleer, door de rauwe blueszangers uit de delta, door de singer-songwriters uit de sixties, door Springsteen en door de moderne folkzangers en Dylan-volgelingen.

“Tijdens een roadtrip door Californië raakte ik geïnspireerd door het Amerikaanse platteland, de steden, de mensen en hun manier van leven, de kracht en schoonheid van de natuur ook vooral. Sindsdien ben niet meer gestopt met muziek schrijven.”


In zijn songs vindt je boodschappen over liefde, hoop en wanhoop. Liedjes over de grote vragen in het leven, maar ook nummers met levenslessen en antwoorden. Ook gaat William LG Branch graag als impressionist te werk, dan neemt hij je mee naar een bepaalde plek of gebeurtenis en dompelt hij je onder in de sfeer van dat moment. Verhalen gegrepen uit eigen ervaringen, uit ontmoetingen en belevenissen..

‘Song For The Weary and Down’ is het eerste nummer dat werd uitgebracht. In het najaar volgt er een tweede single, als voorbode voor een aankomend eerste album.