Wij gebruiken cookies. accepteer

Zwangere Guy (BE)

Wie is Guy? De plaat leverde de antwoorden.
Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid.

Product van de goot werd een rapper met carrière. ZG is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft ’m de stap van de back- naar de frontstage gezet. Hij heeft de spots op de kieren in de maatschappij gericht: armoede, partnergeweld en verslaving kregen de first person treatment. Iemand heeft welgemikte punchlines tot in z’n cel in Sint-Gillis voelen kloppen.

Geen lichte kost, maar de feiten spreken voor zich. Zo goed als elk record ging eraan: eerste goud voor een NL hiphopplaat, eerste NL-talige hiphop number one in de charts. ZG heeft in de nasleep van “Wie Is Guy?” alle festivals platgespeeld: Couleur Café, Werchter, Down The Rabbit Hole, Dour en Lowlands. Hij verkocht zalen uit in België en Nederland. Ondertussen kreeg hij 5 keer de AB vol, werd hij 5 keer genomineerd voor de RBEA 2019, waarvan hij er 4 won (Beste album, Beste song, beste live en artiest van het jaar. Hij ontving 5-sterrenrecensies in de kranten en stond aan de basis van 5 platen in minder dan 5 jaar.

BRUTAAL toont aan dat ZG nog maar aan het warmlopen is. Waar hij in "Wie is Guy?" nog terugblikte op gisteren en droomde van morgen, hoor je in Brutaal iemand die zijn toekomst nu kan omarmen. En iemand die duidelijk gebleven is wie hij voordien al was.

foto Zwangere Guy © Sebastian Steveniers