Wij gebruiken cookies. accepteer

za 06.11.2021
Coronabarometer: code geel

Coronabarometer: code geel

Vanaf 7 maart 2022 geldt in België code geel van de Coronabarometer. Dit wil zeggen dat je géén CST en mondmasker meer nodig hebt om concerten en andere evenementen te bezoeken. Er is geen beperking van capaciteit meer. We blijven de luchtkwaliteit bewaken en zorgen voor voldoende ventilatie.

De meest recente corona-info vind je op www.n9.be/corona.

Aksak Maboul + Nele De Gussem (solo)

Elektronica, pop, experimental, minimalisme én hedendaags klassiek

Het slechte nieuws: Artist in Residence Leopard Skull is ziek en kan niet spelen. Het goede nieuws: die andere Artist in Residence Nele De Gussem is kerngezond en zal de avond solo openen.

Aksak Maboul bestaat al sinds 1977, maar de avant-garde band nam in die lange periode verschillende vormen aan. Stichter Marc Hollander - ook de oprichter van het Crammed Discs label - is het enige permanent lid. Tegenwoordig bestaat de kern van de band uit Hollander en vocaliste Véronique Vincent. Na een lange pauze brachten ze in 2020 het nieuwe dubbelalbum ‘Figures’ uit. Daarop komen alle genres en stijlen die de band in zijn lange bestaansgeschiedenis verkende samen: je hoort elektronica en pop, maar ook experimentele muziek, jazz, minimalisme én hedendaags klassiek.

In oktober van 2021 zullen er twee gelimiteerde vinyls verschijnen. Op ‘Redrawn Figures 1 & 2’ staan er reworks en covers door onder andere Cate Le Bon, The Notwist, Kate NV, Vanishing Twin, Felix Kubin, Toulouse Low Trax, Hello Skinny, Matias Aguayo en Hollander zelf. Bovendien werkt de band ook aan een nieuwe studioplaat die in de herfst van 2022 zal verschijnen. Live laten Hollander en Vincent zich bijstaan door Lucien Fraipont (Robbing Millions), Erik Heestermans en Faustine Hollander.

Leopard Skull opent de avond. De band rond multi-instrumentalist Harm Pauwels is sinds 2020 Artist in Residence bij muziekclub N9. In 2019 verscheen debuutalbum ‘Welcome Home’ bij EXAG’ Records en stond de band in de finale van Sound Track Oost-Vlaanderen. Het afgelopen jaar werkte Leopard Skull volop aan nieuwe muziek. Die klinkt nog steeds heerlijk psychedelisch.

foto Aksak Maboul © Samuel Kirszenbaum
foto Nele De Gussem © Geert Braekers

Artist in Residence 2020-2021: Leopard Skull (BE)

Leopard Skull is in 2020 en 2021 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Leopard Skull is het project rond multi-instrumentalist Harm Pauwels. Hij haalt zijn invloeden bij The Beatles, vroege Brian Eno en Foxygen en produceert psychedelische songs die zowel boeiend als bevreemdend klinken. L…

Lees meer

Artist in Residence 2021: Nele De Gussem (BE)

Nele De Gussem is in 2021 Artist in Residence* bij muziekclub N9. De Gentse begint al op jonge leeftijd gitaar te spelen en schrijft ook snel eigen muziek. Na een klassieke opleiding aan het conservatorium verandert ze van koers. Ze wordt multi-instrumentaliste en zangeres bij Maya's Moving Cast…

Lees meer

Aksak Maboul (BE)

Playfully mixing and deconstructing various genres to create its own sonic world, the seminal band hasn’t stopped changing shape and form throughout its existence (the only permanent member being its initiator, Crammed Discs boss Marc Hollander). Aksak Maboul now revolves around Hollander & Véro…

Lees meer

VVK: €14
ADK: €17
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (reserveer via tickets@n9.be)

staand concert

zaterdag 06.11.2021
20:00 deuren
20:30 Nele De Gussem (solo)
22:00 Aksak Maboul


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo