Wij gebruiken cookies. accepteer

za 03.10.2020
GEANNULEERD

GEANNULEERD

Dit concert / deze cursus wordt geannuleerd. Ticketkopers / deelnemers worden op de hoogte gehouden via mail.

 

Alain Johannes

solo - QOTSA, Them Crooked Vultures, Mark Lanegan, PJ Harvey...

Alain Johannes heeft een muzikaal CV om achterover van te vallen. De Chileens-Amerikaanse zanger en gitarist zette zijn eerste muzikale stappen tijdens zijn middelbareschooltijd, samen met Flea en Anthony Kiedis van Red Hot Chili Peppers. Nadien richtte hij samen met zijn vrouw Natasha Schneider Eleven op. Ze trokken op tour met onder andere Pearl Jam en Soundgarden.

Alain Johannes is goede maatjes met Josh Homme. Hij is te horen op meerdere Desert Sessions én speelt mee op het iconische album ‘Songs For The Deaf’ van Queens of the Stone Age. Ook voor op opvolgers ‘Lullabies To Paralyze’ en ‘Era Vulgaris’ dook hij meermaals op in de studio. Live nam hij een tijd lang de basgitaar voor zijn rekening, na het ontslag van Nick Oliveri.

Daarnaast werkte Johannes als muzikant, schrijver, producer en engineer voor onder andere Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Brody Dalle, Arctic Monkeys, Sound City Players, Millionaire en Eagles Of Death Metal. In 2009 en 2010 trok hij  live de hort op met Them Crooked Vultures, de supergroep rond Josh Homme, Dave Grohl en John Paul Jones. In 2016 en 2017 was hij dan weer lid van de negenkoppige begeleidingsband van PJ Harvey voor de ‘The Hope Six Demolition Project’-tour.

En toch vindt de man nog tijd voor solowerk. In 2010 releasede hij zijn eerste soloplaat ‘Spark’, een hartverscheurende ode aan de twee jaar eerder overleden Schneider, waarop de cigar box gitaar centraal staat. In 2014 volgde ‘Fragments and Wholes Vol. 1’. Tussendoor maakte hij twee soundtracks voor video games. Op 31 juli verschijnt zijn nieuwe album 'Hum'.

Alain Johannes (US)

The list of musicians that Alain Johannes has worked with reads like an encyclopedia of California rock history. In high school he was in bands with Flea, Hillel Slovak, Jack Irons and Anthony Kiedis, all of whom would form the Red Hot Chili Peppers. Later Alain formed Eleven with Natasha S…

Lees meer

VVK: €17
ADK: €20
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

zaterdag 03.10.2020
20:00 deuren
20:30 start

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo