Wij gebruiken cookies. accepteer

za 04.12.2021
Jazz Lab

Jazz Lab

Dit concert maakt deel uit van Jazz Lab.

JazzLab

Coronabarometer: code geel

Coronabarometer: code geel

Vanaf 7 maart 2022 geldt in België code geel van de Coronabarometer. Dit wil zeggen dat je géén CST en mondmasker meer nodig hebt om concerten en andere evenementen te bezoeken. Er is geen beperking van capaciteit meer. We blijven de luchtkwaliteit bewaken en zorgen voor voldoende ventilatie.

De meest recente corona-info vind je op www.n9.be/corona.

BACKBACK + DON KAPOT

Een spannende double bill met krachtige grooves

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent. De stevige riffs van Filip Wauters en de ronkende sax van Marc De Maeseneer gaan naadloos samen met het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella.

Nu brengt Backback een ode aan de indrukwekkende muzikale carrière van Duke Ellington. Deze vernieuwer sloeg een brug tussen de blues en de avant-garde. Hij maakte dansmuziek voor de "Cotton club", suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek, talloze opnames voor kleinere bezettingen en solo piano werk. Backback gaat aan de slag met een selectie uit zijn minder bekend werk, waarbij de bigbandarrangementen plaats ruimen voor de essentie.

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove. Van de fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden onder andere bij Oghene Kologbo & World Squad, een Afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk van Tony Allen, Fela Kuti en Kologbo. Hun composities starten van improvisaties en combineren de energie en vrijheid van de vrije jazz met de totale trance van de beste dansmuziek.

Ook live is Don Kapot niet minder dan een groovemachine. Het trio brengt opzwepende concerten met aanstekelijke humor. De band stelt tijdens dit concert het debuutalbum ‘Hooligan’ (W.E.R.F. Records) voor.

foto Backback © Benoît Van Maele
foto Don Kapot © Don Kapot

Backback (BE)

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent. De stevige riffs van Filip Wauters en de ronkende sax van Marc De Maeseneer gaan naadloos samen met het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella. Nu brengt Backback …

Lees meer

Don Kapot (BE)

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove. Van de fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden o.m. bij Oghene Kologbo & World Squad, een Afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk …

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 04.12.2021
20:00 deuren
20:30 Backback
22:00 Don Kapot


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo