Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 19.10.2007

Candye Kane & band (US)

The lady sings the blues

Candye Kane nog nooit aan het werk gezien? Dan weet u niet wat u mist. Ze is onmiskenbaar een ronduit rondborstige diva, gelukkig zonder grillen en nukken. In ’99 maakten we haar al eens mee in onze eigen club, het jaar erna stond ze op BRBF in Peer. De Morgen recenseerde toen: “Haar geheim? Een innemende, zonnige, onschuldige en niettemin ondeugende glimlach die blijft betoveren ... “. Ze omschrijft zichzelf als een zwarte dragqueen in een blank vrouwenlijf en tut zich ook zo op. Maar dat is allemaal bijzaak en leuk voor de ogen, bovenal is ze een erg goede zangeres met veel gevoel voor aangebrande humor.
Ze draait nu al een tijd mee in de muziekwereld, maar pas in ’92 bracht ze haar eerste cd uit op Antone’s. Sindsdien volgden er zeven andere, waarvan Guitar’d And Feathered de meest recente is. Candye Kane spreekt iedereen aan: bikers, bluesfans, mannen met een voorkeur voor een maatje meer, XL-vrouwen, feministes, holebi’s, rockabilly kids, liefhebbers van swing-cabaret en iedereen die graag lacht. Een wereldster, al weet niet iedereen dat.

Candye Kane (US)

Candye Kane has been called a survivor, a superhero and the toughest girl alive. (All are also titles of her self-penned songs.) They are apt descriptions of the jump blues singer, songwriter and mother of two from East Los Angeles who has earned this moniker the hard way. Nominated for seven Na…

Lees meer

vrijdag 19.10.2007
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo