Wij gebruiken cookies. accepteer

2020 was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook zijn grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album.

Hij nam meteen al z’n ideeën op en veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste opnames. Gertjan die zingt, gitaar speelt en daar dan laagjes aan heeft toegevoegd: piano, Wurlitzer, synths ... Zijn vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Voor de eerste keer werd alles op een Douglas Firs-plaat thuis opgenomen. Cruciaal om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden.

voorprogramma: Rosa Butsi

Dit concert is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9 en vindt plaats in CC De Herbakker.

foto Douglas Firs © Alexander D'Hiet

Douglas Firs (BE)

Vorig jaar was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en no…

Lees meer

Rosa Butsi (BE)

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Sound Track winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect fungeert als alter ego. “Circle One", de debuut EP van Rosa Butsi, kwam uit in september 2020. Een uniek muzikaal proj…

Lees meer

Basisprijs: €18
De ticketverkoop verloopt via CC De Herbakker

zittend concert

woensdag 17.11.2021
20:30 start

CC De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo