Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 10.10.2008

Fay Lovsky & Arthur Ebeling (NL)

back to New Orleans

Ha, eindelijk komt Fay Lovsky eens af naar N9 en ze brengt bovendien Arthur Ebeling mee! Lovsky zou u moeten kennen van o.a. soundtrackorkest The Magnificent Seven (opgericht door Doe Maar’s Henny Vrienten), haar eigen groep La Bande Dessinée, het Franse musettegezelschap Les Primitifs du Futur (met underground comix artiest Robert Crumb), haar Jopo in Mono-samenwerking met andere tekenaar Joost Swarte en nog zoveel meer. Ze is muzikaal actief sinds begin van de jaren 80, gaat haar eigen weg, bespeelt veel instrumenten, gewone en ongewone (zingende zaag, theremin ...) en was winnares van zowel een Edison als een Gouden Harp. Een grote madam dus.

Meestergitarist Ebeling is iets minder bekend, maar stond in de préhistorie wel al eens op ons podium (met Jump Dickie Jump in ’87). In zijn eentje klinkt hij als een complete band, wat ze buiten Nederland ook weten in de UK en Spanje, waar hij jaarlijks toert. Deze ‘Gretsch Koning van Nederland’ heeft 7 albums op zijn naam. Samen maken Lovsky en Ebeling een uitstap naar New Orleans. Verwacht u aan een pittige gumbo van jazz, blues, soul en rock’n roll, gebracht op grappige wijze en in perfecte interactie met hun publiek. Openingsconcert van het nieuwe seizoen en subiet al een bijzonder.

Fay Lovsky & Arthur Ebeling (NL)

Gedurende haar schooltijd op de middelbare school trad Fay Luyendijk op in cafés met nummers van Joni Mitchell en Simon and Garfunkel. Op de Gerrit Rietveld Academie studeerde ze grafische en audiovisuele vormgeving. Tijdens deze studie maakte ze enkele filmpjes voor de televisiequiz Twee voor t…

Lees meer

VVK: €10

vrijdag 10.10.2008
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo