Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 03.05.2017
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

Fred Wesley & the New JB's (US)

Oervader van de funk - UITVERKOCHT

Fred Wesley is de oervader van de funk. De trombonist speelde bij onder andere James Brown en Parliament-Funkadelic. Heden ten dage tourt hij met zijn eigen jazz-funkband, the New JB’s.

Fred Wesley staat al meer dan vijftig jaar op de planken. Zijn muzikale CV leest als een wie-is-wie van de funk, soul en jazz. Hij begon zijn carrière als tiener bij Ike & Tina Turner en speelde daarna samen met Count Basie, Bootsy Collins, Ray Charles, Maceo Parker, Pee Wee Ellis, Van Morrison, De La Soul… en nog ontelbare anderen.

Het bekendst is hij ongetwijfeld van James Brown's legendarische begeleidingsband The JB’s. Fred Wesley was er van 1968 tot 1975 de muzikale leider én de belangrijkste componist. In die tijd werd hij the world's most famous sideman genoemd. Zijn latere werk voor Parliament-Funkadelic van George Clinton is minstens even legendarisch. Fred speelde er niet alleen trombone, maar arrangeerde ook talloze songs.

Qua hard werken hoeft Fred Wesley niet veel onder te doen voor zijn vroegere broodheer. Hij is te horen op honderden albums, singles en compilaties. Daarnaast is hij een van de meest gesampelde muzikanten ooit. De man is nu 73, maar laat zich niet tegenhouden door zijn hoge leeftijd. Platen uitbrengen en touren doet hij met zijn eigen zevenkoppige jazz-funkband, the New JB’s. Daarnaast duikt hij nog regelmatig op als studiomuzikant, producer, arrangeur en leraar.

Fred Wesley is the progenitor of funk. The trombone player used to flank James Brown and was a part of Parliament-Funkadelic. These days he is touring with his very own jazzfunk band, the new JB's.

Fred Wesley (US)

Born in Columbus, Georgia, and raised in Mobile, Ala., Fred Wesley began his career as a teenage trombonist with Ike and Tina Turner. He later was music director, arranger, trombonist and a primary composer for James Brown from 1968-1975, then arranged for and played with Parliament-Funkadelic a…

Lees meer

UITVERKOCHT

staand concert

woensdag 03.05.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo