Wij gebruiken cookies. accepteer

do 09.08.2007

Helden in het Park - Dag 3

Inner Visions (VI) / Zulu 9.30 (ES)

20 u. ZULU 9.30

In 2001 verenigen acht muzikanten uit Barcelona zich onder de naam Zulu 9.30. Het zijn reggaeliefhebbers met grote oren. Wat betekent dat ze ook volop afro, ska, funk, rumba catalana, samba, ragga, hiphop ... degusteren én in hun muziek verwerken. Toen was de term ‘musica mestiza’ als verzamelnaam voor dit Catalaanse fenomeen nog vrij nieuw (nu is hij bijna gemeengoed), sindsdien doken tientallen van dergelijke groepen op. N9 sprong graag mee op de trein die door Manu Chao in beweging was gezet en sindsdien werden min of meer gelijkaardige acts als Ojos De Brujo, Dusminguet, La Kinky Beat, Andreu i els Rumberus en Gertrudis in Eeklo gesignaleerd. Zulu 9.30 had in Spanje direct succes, maar in 2004 waren er wat perikelen en moest de harde kern - Kodi, Blion, Zion, Oski-Jah man en Charlie - op zoek naar nieuwe bandleden. Vanaf dan gaat het pas hard en lonkt nu ook het buitenland. En daarmee bedoelen we vooral België en Nederland. Zulu 9.30 was bij ons al eerder te zien op Polé Polé (waar ze dit jaar opnieuw gevraagd zijn). Bij onze noorderburen stonden ze op een aantal Bevrijdingsfestivals, het Oerol Festival en het Amsterdam Roots Festival. Eén keer, in Den Haag, speelden ze zelfs na topnaam Los Lobos voor naar schatting 50.000 wildenthousiaste toeschouwers! Zoveel krijgen we er in het Eeklose stadspark niet in, maar afgaande op hun prima cd Conecta o Revienta? en hun live-reputatie wordt het ook daar een Feest (met hoofdletter). Wat natuurlijk de bedoeling is.


21.30 u. INNER VISIONS 

Die komen van een eind weg, nl. uit het piepkleine St. John, één van de Amerikaanse Maagdeneilanden in het noordoosten van de Caraïben. De groep bestaat al 25 jaar, maar het is pas sinds 2001 dat ze ook in de USA toeren, een begrip werden en een schare fans verwierven. Ze hadden daar voordien weinig behoefte aan, want wie wil nu zo’n paradijslijk eiland verlaten? St. John is ook een toeristenmagneet, waar Inner Visions ter plekke werk genoeg had. Soca en calypso zijn op St. John prominent aanwezig, maar er is ook prima reggae, getuige hiervan deze Inner Visions. Enfin, lang aandringen hielp en tegenwoordig is deze band niet langer ‘the Virgin Islands best kept secret’. Inner Visions heeft ondertussen vier cd’s uit, vol relaxte reggae met ‘conscious original lyrics’. Inner Visions bestaat uit vier familieleden met de naam Pickering: vader Phillip ‘Grazzhopper’, zijn broer Alvin ‘Jupiter’ en zonen Aswad ‘Hollywood’ en Akiba ‘Mr. Snooze’. Vijfde lid is de uit Jamaica afkomstige Paul ‘Ras Paul’ Samms. Het is dus een groep waarin zowel de oudere als jongere generatie aanwezig is. Hun sound is klassiek, beïnvloed door zowat iedereen die meetelt in de reggaegeschiedenis, van Dennis Brown over Bob Marley tot Burning Spear. Met zijn lange dreadlocks en grijze baard lijkt Ras Paul zelfs een beetje op die laatste. En hoewel de drie oudere bandleden gepokt en gemazeld zijn in de rootsreggae, zorgen de twee jongeren met sporadische dancehall-interventies ook voor de link met de actuele reggae. Nog dit: hun samenzang is prachtig en we dromen onszelf daarbij onder de palmbomen op een maagdelijk wit zonovergoten strand. ‘Great music’, waar je nooit genoeg van krijgt.

Inner Visions (VI)

Twenty-three years of trying to get their musical vibes known in a Calypso/Soca music-infested environment has not been easy. Still, through sheer determination and will, Inner Visions has finally surfaced internationally to become one of the most sought after reggae bands over the last decade. …

Lees meer

Gratis

donderdag 09.08.2007
deuren 20:00
start 20:00

Heldenpark
Oostveldstraat 91
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo