Wij gebruiken cookies. accepteer

do 21.08.2014
Helden in het Park

Helden in het Park

Helden in het Park is een gratis wereldmuziekfestival, georganiseerd door muziekclub N9. Op vier donderdagavonden treden telkens twee groepen op in het sfeervolle Heldenpark in Eeklo.

helden in het park

Helden in het Park - Dag 4

Debademba (BF/ML) / Sekouba 'Bambino' Diabaté (GN)

20u: DEBADEMBA (BF/ML)
Urban grooves meets afropop

Gitarist Abdoulaye Traoré uit Mali en zanger Mohamed Diaby uit Burkina Faso vormen de kern van Debademba, dat letterlijk ‘grote familie’ betekent. De twee leerden elkaar kennen in Parijs, waar ze tegenwoordig wonen. Samen met een uitgebalanceerde ritmesectie brengen ze een mix van Afrikaanse stijlen uit de Mandigo cultuur, die ze naadloos mengen met de meest diverse wereldse invloeden. Afrobeat, highlife, mbalax, Arabische blues, latin, funk… het zit allemaal in hun muziek. Het resultaat is een zalf voor hart en ziel en mikt bovendien onweerstaanbaar op de benen. Een garantie voor een laaiend openingsoffensief van de laatste dag Helden in het Park!

21u30: SEKOUBA ‘BAMBINO’ DIABATÉ (GN)
De gouden stem van Guinée

Afsluiter van de twintigste editie van Helden in het Park is niemand minder dan Sekouba ‘Bambino’ Diabaté, bijgenaamd ‘De gouden stem van Guinée’. Bambino stamt af van een lange lijn griots. Zijn unieke stem - volgens velen is hij een van de allerbeste zangers uit de Afrikaanse regio - erfde hij van zijn moeder Mariama Samoura. Zij was in haar tijd een van de beroemdste zangeressen van haar land.
Sekouba Diabaté werd halfweg de jaren ’80 lid van de legendarische Guinese groep Bembeya Jazz National. Omwille van zijn toen nog jonge leeftijd -hij was nog maar net twaalf jaar oud- kreeg hij al snel de bijnaam Bambino. Na het uiteenvallen van de groep werd hij lid van de Afrikaanse salsagroep Africando.
Sinds 1990 brengt de man ook regelmatig soloplaten en -singles uit. Daarop blaast hij eeuwenoude ritmes nieuw leven in en slaat hij een brug tussen het traditionele en het moderne Afrika.

In samenwerking met ERA Vastgoed

20h: DEBADEMBA (BF/ML)
Urban grooves meets afropop

Debademba are the fantastic guitar player Abdoulaye Traoré and the phenomenal singer Mohamed Diaby. Together with a balanced rhytmn section they bring a mix of African styles from the Mandigo culture, which they easily mix with different influences. Afrobeat, highlife, mbalax, Arabic blues, latin, funk… it’s all part of their music. The result is a balm for the heart and soul and aims irresistible at the legs.

21h30: SEKOUBA ‘BAMBINO’ DIABATÉ (GN)
The golden voice of Guinea

No one less than Sekouba 'Bambino' Diabaté – also know as 'the golden voice of Guinea' – will close the twentieth edition of Helden in het Park. He played with legendary groups such as Bembeya Jazz and Africando. With his unique voice – according to many he’s one of the best singers of the African region – he breathes new life into old rhythms and builds bridges between traditional and modern Africa.

In samenwerking met ERA Vastgoed

Debademba (BF/ML)

Gitarist Abdoulaye Traoré uit Mali en zanger Mohamed Diaby uit Burkina Faso vormen de kern van Debademba, dat letterlijk ‘grote familie’ betekent. De twee leerden elkaar kennen in Parijs, waar ze tegenwoordig wonen. Samen met een uitgebalanceerde ritmesectie brengen ze een mix van Afrikaanse sti…

Lees meer

Sekouba Bambino Diabaté (GN)

Bambino stamt af van een lange lijn griots. Zijn unieke stem - volgens velen is hij een van de allerbeste zangers uit de Afrikaanse regio - erfde hij van zijn moeder Mariama Samoura. Zij was in haar tijd een van de beroemdste zangeressen van haar land. Sekouba Diabaté werd halfweg de jaren ’80…

Lees meer

Gratis

donderdag 21.08.2014
deuren 19:00
start 20:00

Heldenpark
Oostveldstraat 91
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo