Wij gebruiken cookies. accepteer

za 25.02.2012

JUNGLE BY NIGHT (NL)

AFROBEAT UIT AMSTERDAM

Jungle By Night is bepaald 'hot' in Nederland. Met zjjn negenen stonden ze ondertussen in zowat alle clubs die er toe doen en vorige zomer waren ze niet van de festivalpodia weg te slaan (inclusief North Sea Jazz en Lowlands). Zelden vertoond en zeker niet door zo'n jonge gasten (de gemiddelde leeftijd ligt rond de 20), die dan ook nog eens afrobeat spelen. De groep ontstond zo'n 2 jaar geleden, maar deed een eerste keer monden openvallen toen ze het voorprogramma verzorgden van soulzanger Mayer Hawtorne in De Melkweg/Amsterdam. Al snel volgden andere supports voor Mulatu Astatke (Ethiopië) en John Legend & The Roots (nog wel in de Heineken Music Hall). Het populaire primetime televisieprogramma De Wereld Draait Door nodigde hen uit en daarbij is de afspraak steevast dat acts er slechts één minuut mogen in optreden. Het was voldoende om hen nu echt te lanceren. In december 2010 trokken ze een eerste keer naar Parijs, waar een wild feestje werd gebouwd en ze konden jammen met muzikanten die nog in Fela Kuti's groep hadden gespeeld. Die gaven hun zegen en noemden Jungle By Night 'de toekomst van de afrobeat'. Ondertussen (in oktober 2011) deelden ze ook al een Paradiso-affiche met Seun Kuti & Egypt 80, de zoon van hun held Fela. Let wel: Jungle By Night, een louter instrumentale groep met veel blazers en veel percussie, tapt uit meer vaatjes dan alleen de afrobeat. Er wordt ook gestoeid met soukous, funk en ethio-jazz (zie o.a. Astatke). Jungle By Night, dat bestaat uit familieleden en schoolkameraden, moeten het vooral hebben van de energie en de kracht die ze opwekken. De groep slaat zowel bij jong als oud aan. Op de vraag waar hun liefde voor de Afrikaanse muziek vandaan komt, luidt het antwoord: "omdat we al heel jong met die muziek in aanraking kwamen via de platenkasten van onze ouders". Waarmee het belang van een goede muzikale opvoeding andermaal wordt bevestigd. De groep heeft tot nu toe een uitverkochte vinyl-single en een e.p., maar is in de eerste plaats een groep die live enorm spettert. Oor over hun concert op Lowlands 2011: "Jungle By Night geeft niets minder dan een droomoptreden weg. Het publiek laat zich volledig inpakken, met strik en al. Ze gunnen elkaar de ruimte en snappen dat een show alleen slaagt als het publiek tot overgave wordt verleid. Dat gebeurt en niet zo'n klein beetje ook. Uiteindelijk moet je wel van het piepjonge Jungle By Night houden; de druiven zijn misschien nog niet rijp, maar God wat smaakt die wijn goed". Ziezo, u bent geïnformeerd. Nederland is veroverd, nu komen ze voor een weekend naar België.

SHORTCUT In Nederland spreken ze van 'een sensatie' en Belgische concert- en festivalorganisatoren kunnen hen ook beter in de gaten houden, want waar ze ook komen barst het afrofeest al snel los. Ladies and gentlemen: direct from Amsterdam, here's Jungle By Night!

Jungle By Night (NL)

Jungle by Night is a young and swinging, promising band from Amsterdam, The Netherlands. Friends, family and former strangers form a nine-headed ensemble, which is the talk of the town at this moment. Being different from the slipstream of young bands that find their inspiration in British and A…

Lees meer

VVK: €9

zaterdag 25.02.2012
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo