Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 23.11.2014

Meewind: Het Meetjesland op de muzikale kaart

Meetjeslandse Platenbeurs, Talkshow, Workshops, De Portables, Buckey Down...

Muziek is niet direct het eerste waar een mens aan denkt bij het horen van de naam Meetjesland. Toch bestaat er wel degelijk een boeiende én bloeiende muziek scène in de streek. Van folk tot fanfare, van rock-’n-roll tot klassiek, van reggae tot metal… Het gebeurt hier allemaal. En je kan elke week wel ergens naar een optreden, festival of cursus.

Die diversiteit vieren we op zondag 23 november tijdens MEEWIND. En we zetten het Meetjesland voor eens en voor altijd op de muzikale kaart.

Op het programma:

CC De Herbakker

10u - 16u:
MEETJESLANDSE PLATENBEURS
> klik voor meer info

N9 fabriek

11u30 - 15u30:
TALKSHOW o.l.v. Bart Van Damme

> Sylvie De Pauw (Collegium Vocale)
> Tom Verstappen en Dries Lybaert (Byron Bay)
> Bregt De Boever (Pura Vida)
> Erik Van Biesen (Gorki)
> Bart Koubaa (Ze Noiz, Buckey Down)
> Marie-Anne Standaert (’t Mouvement, The Hop-Sh-Bam Connection)
> Micha Vandendriessche (’t Schoon Vertier)

13u - 15u30:
WORKSHOPS

> Gitaaronderhoud met Karel Lievens
Wil je weten hoe je snaren moet vervangen, de nek van je gitaar moet afstellen of frets kan bijvijlen? Of wil je eindelijk van die vervelende kraak in de potmeters vanaf? Kortom, heb je vragen over het onderhoud en herstel van je gitaar? Dan kan je bij Karel Lievens terecht!

> Djembével vervangen met Trui Vanhauwaert
Een djembé is een uitgehold stuk lekyhout overspannen met een geitenvel, zo leert Wikipedia ons. Wat we daar niet te weten komen is hoe je in godsnaam zo’n geitenvel kan vervangen. Maar geen nood, Trui Vanhauwaert komt het in de praktijk tonen. Ook andere tips & tricks komen aan bod.

> Electronic music production i.s.m. Musicasa
Vandaag de dag heeft een muzikant zowat alle tools ter beschikking om zelf muziek op te nemen en te produceren met de computer. Dit is vaak een moeilijk proces en het eindproduct voldoet niet altijd helemaal aan de wensen. Maar vrees niet. Bij 'Creative Music Institute' Musicasa uit Knesselare weten ze er alles over. Kom gerust langs met al je vragen over opnamemethodes, software en productietechnieken.

Alle workshops zijn gratis. De experts staan de hele namiddag ter beschikking. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. Kom gewoon eens af!

N9 villa

16u:
BUCKEY DOWN
Sinds hij in 1993 Ze Noiz (winnaar Humo’s Rock Rally 1988) verliet stond Bart ‘Rico’ Van den Bossche nog maar zelden op een podium. Onder de naam Bart Koubaa bracht hij wel al menig roman uit. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want plots is daar Buckey Down. Een nieuwe band, een ander geluid (minder rock, meer blues), maar hetzelfde muzikale vuur!

18u:
DE PORTABLES
Een Gentse band die ook een beetje uit Eeklo komt. Die exotische invloeden hoor je heel duidelijk in de muziek van De Portables. Ze brengen iets tussen folk en psychedelische pop, maar zijn ook niet vies van een streepje klassiek of dubstep hier en daar. De band geniet een cultstatus, en mocht al op schoot bij Duyster. Perfecte afsluiter voor MEEWIND op zondagavond, denken wij zo.

MEEWIND is een organisatie van muziekclub N9, Meetjeslands Muziekplatform, Cirque Constance, Meetjesman, Comeet en A Flying Kiwi Experience.

Met steun van Stad Eeklo, Provincie Oost-Vlaanderen en Musicasa.

De Portables (BE)

Een Gentse band die ook een beetje uit Eeklo komt. Die exotische invloeden hoor je heel duidelijk in de muziek van De Portables. Ze brengen iets tussen folk en psychedelische pop, maar zijn ook niet vies van een streepje klassiek of dubstep hier en daar. De band geniet enige cultstatus, en mocht…

Lees meer

Buckey Down (BE)

Alle muziek is volksmuziek. Ik heb nog nooit een paard een liedje horen zingen. (Louis Armstrong) Buckey Down, volksmuziek en paard: de hamersporen en de versleten boots van de roots, de zwarte zweepslag en de ratelende ratelslang, halleluja, go down Buckey! Buckey Down: de jippie op de …

Lees meer

GRATIS

zondag 23.11.2014
deuren 10:00
start 10:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo