Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 17.11.2017
Uitschieter

Uitschieter

Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

Uitschieter

Jazz Lab

Jazz Lab

Dit concert maakt deel uit van Jazz Lab.

JazzLab

Steiger (BE) / BOLT (BE)

Inventief pianotrio

Steiger is niet zomaar een pianotrio. De jonge Gentenaars laten rock, elektronica en klassieke muziek doorschemeren in hun inventieve jazz. Debuutplaat ‘And Above All’ verscheen in 2017. Voorprogramma door het kersverse Gentse jazztrio BOLT.

Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman delen een eigenzinnige liefde voor muziek en treden in gesprek via zelfgeschreven composities én vrije improvisaties.

Steiger is dus een pianotrio, maar niet in de klassieke zin van het woord. De muzikanten laten zich behalve door jazz ook inspireren door rock, elektronica en klassieke muziek. Op debuutplaat ‘And Above All’ (2017) hoor je, net zoals bij bijvoorbeeld LABtrio of De Beren Gieren, de invloed van het baanbrekende werk van Esbjörn Svensson Trio en The Bad Plus.

Het jonge Gentse jazztrio BOLT opent de avond. Gitarist Alexander De Baedts, drummer Wannes Cornelis en Bassist Felix de Clerck studeren momenteel aan het conservatoria van Gent en Brussel. De drie spelen niet alleen traditionals, maar ook eigen werk en laten graag ruimte voor improvisatie. In de nummers mengen ze invloeden uit moderne én oude jazz met rock en fusion.

 

Steiger is not your ordinary piano trio. These youngsters from Ghent mix rock, elektronica and classical with inventive jazz. Steiger just released debut record ‘And Above All'.

Steiger (BE)

Het jazztrio Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken ze de luisteraar mee i…

Lees meer

BOLT (BE)

BOLT is een Gentse jazztrio. Gitarist Alexander De Baedts, drummer Wannes Cornelis en Bassist Felix de Clerck studeren momenteel aan het conservatorium van Gent. De drie spelen niet alleen traditionals, maar ook eigen werk en laten graag ruimte voor improvisatie. In de nummers mengen ze invloede…

Lees meer

VVK: €10
ADK: €13

zittend concert

vrijdag 17.11.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo