Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 01.10.2021

THE CALICOS + DRIES BONGAERTS

melodieuze americana - debuutalbum ‘The Soft Landing’

Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér. Er volgt een handvol fijne singles en een drukke concertagenda, maar voor hun debuutplaat willen de Antwerpenaren niet overhaast te werk gaan. In de zomer van 2020 komen The Calicos opnieuw boven water met single ‘Nova’, een sierlijke oorwurm die het onder andere tot een eerste plaats in VOX van Radio 1 schopt.

In mei 2021 komt debuutalbum ‘The Soft Landing’ uit bij Mayway Records. De negen diverse songs bestrijken het spectrum tussen americana en indierock en vormen samen een homogene, warme plaat. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos slagen erin om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren. De band is uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Niemand blijft onbewogen bij het werk van support, singer-songwriter Dries Bongaerts. Het duurt maar enkele seconden voor je verknocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum ‘For the Light in Thy Heart’ (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten voor tweede album, ‘Soothing Green’.

GEEN CORONAREGELS
Dit concert gaat door zonder coronaregels. Weg met die mondmaskers, bubbels en social distance, dus! Bovendien heb je geen Covid Safe Ticket, bewijs van vaccinatie of negatieve test nodig om het concert bij te wonen.

foto The Calicos © Max Meyer
foto Dries Bongaerts © Monday Agbonzee Jr.

 

The Calicos (BE)

Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér. Er volgt een handvol fijne singles en de concertagenda voor dat jaar is goed gevuld, maar voor hun debuutplaat wil het jonge zestal uit Antwerpen niet …

Lees meer

Dries Bongaerts (BE)

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. E…

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 01.10.2021
20:00 deuren
20:30 Dries Bongaerts
21:30 The Calicos


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo