Wij gebruiken cookies. accepteer

za 11.09.2021
Uitschieter

Uitschieter

Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

Uitschieter

Jazz Lab

Jazz Lab

Dit concert maakt deel uit van Jazz Lab.

JazzLab

TUUR FLORIZOONE + SIMON SEGERS

Jazzlab Solo - Water en vuur. Hemel en aarde. En België in een notendop.

NIEUWE NIEUWE DATUM

NIEUWE NIEUWE DATUM! Dit concert werd verplaatst wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden op de hoogte gehouden via mail.

Tuur Florizoone is van opleiding een klassiek geschoolde pianist, maar leerde zichzelf de chromatische accordeon aan. Florizoone’s muziek voor de film Aanrijding in Moscou heeft bijgedragen aan zijn doorbraak. Zijn persoonlijke projecten zijn onder andere Mixtuur, Tricycle en het trio Massot, Florizoone & Horbaczewski. Daarnaast werkte hij ooit samen met Eric Vloeimans, Claron McFadden en Philip Catherine.

Met zijn composities tast Tuur Florizoone graag de grenzen af van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassiek, en komt hij tot een eigen sound die hij graag ‘Belgisch’ noemt. Verwacht je aan een intimistisch concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol diepere laagjes en een onweerstaanbare podiumprésence. Tuur stelt bovendien zijn eerste soloalbum voor!

Als muzikant bij topbands als De Beren Gieren, Black Flower, Stadt en MDCIII creëerde drummer Simon Segers zijn unieke stijl: stevig in de time geënt, maar toch vrij. Geen enkel genre is voor Segers te gek. Zo is hij de laatste jaren zeer actief in zowel rock en pop als jazz- en free richtingen, waar hij steeds zijn eigen stempel op drukt. Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten ontwikkelde Segers een heel eigen stijl. Hij drumt met een bezwerende, voortstuwende kracht die zowel repetitief als gevarieerd klinkt.

Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak gespannen. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades.

foto Tuur Florizoone 1 © Paulien Verlackt
foto Simon Segers 1 © Francis Vanhee

Tuur Florizoone (BE)

Met zijn composities tast Tuur Florizoone graag de grenzen af van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassiek, en komt hij tot een eigen sound die hij graag ‘Belgisch’ noemt. Zijn gelaagde composities zijn een mélange van muziekstijlen en het resultaat van een zoektocht naar de eigen culturele…

Lees meer

Simon Segers (BE)

Als muzikant bij topbands als De Beren Gieren, Black Flower, Stadt en MDCIII creëerde Simon Segers zijn unieke stijl: stevig in de time geënt, maar toch vrij. Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak gespannen. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of per…

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 11.09.2021
19:30 deuren
20:30 Tuur Florizoone
21:30 Simon Segers


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo