Wij gebruiken cookies. accepteer

za 19.09.2020
Jazz Lab

Jazz Lab

Dit concert maakt deel uit van Jazz Lab.

JazzLab

Uitschieter

Uitschieter

Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

Uitschieter

Wasdaman + MATTIASDECRAENE

Zappa-inspired Jazzrock

NIEUWE DATUM

NIEUWE DATUM! Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op zaterdag 25 april, maar werd uitgesteld wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers krijgen binnenkort een mail met meer info.

NIEUWE LOCATIE! Dit concert verhuist naar Kubiek. 

Tot voor kort werd de Oostendse pianist Bas Bulteel vooral geassocieerd met jazz in een pure vorm. Met Wasdaman laat hij zich van een heel andere kant zien: deze muziek houdt het midden tussen potige, progressieve rock en knetterende hedendaagse jazz, en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. De sound van Wasdaman is energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar het werk van Frank Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis.

In Wasdaman omringt Bulteel zich met goed volk. Frank Debruyne op baritonsax stopt een enorme drive in de muziek. Gitarist Bart Vervaeck, bassist Joshua Dellaert en drummer Jonathan Callens zijn jongelingen voor wie jazz, rock en talloze andere genres probleemloos door elkaar kunnen lopen, wat ze al lieten horen in bands als Compro Oro, Skordatura en Altertape. Het resultaat is een bonte, soms explosieve cocktail die zowel de rock- als jazzliefhebber zal overtuigen. Wasdaman’s eerste album is sinds oktober 2019 uit via W.E.R.F. Records.

MATTIASDECRAENE opent de avond. De Gentse saxofonist van onder andere Nordmann en MDC III bewandelt in zijn soloproject een contemplatieve route. Dat resulteert in een introverte sound die schippert tussen minimalisme en melancholie. Nils Frahm en Colin Stetson schemeren door in zijn muziek, maar MATTIASDECRAENE slaagt er wel degelijk in een geheel eigen taal te spreken, enkel met behulp van een sax, een loop station en effectpedalen.  


foto Wasdaman © Pieter Clicteur
foto MATTIASDECRAENE © Alex Vanhee

#CORONAPROOF
Hou rekening met volgende coronamaatregelen:
- Blijf thuis als je je ziek voelt en contacteer een arts.
- Geef geen hand, kus of knuffel.
- Hou minstens anderhalve meter afstand van mensen die niet tot je bubbel behoren.
- Ontsmet je handen bij het toekomen en het vertrekken. Er is ontsmettende handgel voorzien aan de ingang.
- Was regelmatig je handen, zeker voor en na toiletbezoek en de pauze.
- Hoest of nies in een papieren zakdoekje of je elleboog.
- Breng zeker je mondmasker mee. Het dragen van een mondmasker is verplicht van zodra je het domein betreedt. Je mag het mondmasker enkel afnemen om te consumeren.

- Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
- Je kan tickets kopen voor jezelf en je bubbel.
- Tickets zijn enkel online te koop.
- Bij aankoop van tickets zal je telkens de naam en het telefoonnummer van de ticketkoper moeten opgeven.* Hou deze gegevens dus bij de hand wanneer je tickets bestelt. Bij aankomst zullen deze gegevens gecontroleerd worden.
- Bubbels worden gevormd op basis van de ticketbestellingen. Bestelde je apart tickets, maar wil je toch samenzitten? Laat ten laatste een dag voor het concert iets weten via tickets@n9.be. Het is niet meer mogelijk om je bubbel aan te passen op de dag van het concert.
- Kom op tijd en samen met de rest van je bubbel, zodat we de toegang vlot kunnen organiseren. De deuren openen om 19:30. Het concert start om 20:30.
- Na controle van je tickets zal jou en je bubbel een zitplaats toegewezen worden. Volg te allen tijde de instructies van de stewards op en volg de pijlen die de looprichting aanwijzen.
- Het is verplicht te blijven zitten tijdens het concert. Je mag je stoel enkel verlaten voor een bezoek aan het sanitair.
- Dranken worden bediend aan je zitplaats, je kan niet bestellen aan de bar.
- Drankjes kan je enkel elektronisch betalen, met bankkaart of via de Payconiq by Bancontact-app.
- Indien het concert niet uitverkocht is zullen er nog tickets te koop zijn aan de kassa. Die betaal je bij voorkeur met de Payconiq by Bancontact-app.

* In het kader van de coronapandemie zijn we verplicht zowel bij voorstellingen als bij workshops aanwezigheidsregisters bij te houden. Deze bevatten tenminste naam en telefoonnummer van elke tickethouder of deelnemer. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden om voor te leggen aan de tracing instanties, indien zij daar om vragen. De gegevens zullen na dertig dagen bewaring vernietigd worden.

Wasdaman (BE)

Tot voor kort werd de Oostendse pianist Bas Bulteel vooral geassocieerd met jazz in een pure vorm. Met Wasdaman laat hij zich van een heel andere kant zien: deze muziek houdt het midden tussen potige, progressieve rock en knetterende hedendaagse jazz, en is doorspekt met invloeden uit de wereld …

Lees meer

MATTIASDECRAENE (BE)

Terwijl de elektrische noir en geestverruimende rituelen van Nordmann en MDCIII het zoeken bij nachtelijke ontucht en turbulente grooves, trekt Mattias De Craene voor zijn solo-parcours naar binnen. Niet enkel door op zoek te gaan naar een persoonlijke en meer introverte sound op de wip tussen…

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 19.09.2020
19:30 deuren
20:30 MATTIASDECRAENE
21:45 WASDAMAN

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo