Wij gebruiken cookies. accepteer

ma 17.09.2007

Willard Grant Conspiracy (US) / support: Doghouse Roses (UK)

Robert Fischer en vrienden

Op maandagavonden zijn we niet gauw geneigd om concerten te organiseren, maar in het geval van Willard Grant Conspiracy ligt dat anders. Dan is het toeslaan als je de kans krijgt. Want hoewel nog steeds een cultnaam, heeft WGC na 11 albums nu toch wel zijn plaats (ergens tussen Nick Cave en Johnny Cash) verdiend in de muziekwereld. Grote namen? Welzeker, we spreken dan ook over muziek met klasse. WGC telt slechts één constante: zanger/gitarist Robert Fischer, die zich afwisselend laat begeleiden door tal van muzikanten.
En daarbij niet de minsten, bv. Chris Eckman (The Walkabouts), Kristin Hersh (Throwing Muses), Steve Wynn etc. De muziek situeert zich tussen ‘folk noir’, alt country en pure rock. Humo’s (cv) noemde de laatste WGC-cd ‘Let It Roll’ (’06) een verzameling van ‘uitsluitend superbe songs’. WGC komt bij ons als duo.
Voorprogramma Doghouse Roses, afkomstig uit Glasgow, is eveneens een duo bestaande uit Paul Tasker en Iona MacDonald. Ze brachten vorig jaar hun debuut-cd uit, vol songs die teruggrijpen naar de roots van folk, country en blues. Iona dook vroeger al op in WGC-kringen, kent dus het repertoire en het plan is dat beide duos als kwartet een aantal nummers samen brengen. Momenteel toert Fischer samen met de Engelse Jackie Leven door de US. Een in de gaten te houden naam, die binnenkort te verwachten is in de N9.

Willard Grant Conspiracy (US)

Willard Grant Conspiracy is een Americana-band, in 1995 opgericht in Boston en anno 2006 opererend vanuit Californië. De band is opgericht door Robert Fisher en Paul Austin en opereert als een collectief, met zanger Robert Fisher als enig vast lid en daarnaast tot 30 andere muzikanten die af…

Lees meer

Doghouse Roses (UK)

“…Tasker is one of the guitarists of his generation.” Maverick “…in Iona Macdonald’s singing resides a loveliness that cannot be taught.” Rolling Stone “…Mines the best of Scottish and American musical influences.  Like the great Joni Mitchell they leave the listener simultaneously sated…

Lees meer

maandag 17.09.2007
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo