Wij gebruiken cookies. accepteer

Verschillende Eeklose organisaties slaan de handen in elkaar om jou een onvergetelijke kunstige namiddag te bezorgen. Leef je uit in één of twee workshops naar keuze!

Elke workshop vindt 2 x plaats: 14 - 15 uur en 15.45 - 16.45 uur

Hip-hoooop
We doen tijdens de rapworkshop een aantal amusante en uitdagende oefeningen op rijmen, tekstschrijven, microfoonhantering en ritmegevoel. Vaardigheden die onlosmakelijk met rap verbonden zijn. Onze stapsgewijze aanpak maakt rappen plots een stuk makkelijker, waardoor iedereen zich thuis voelt in het rappen. Tijdens het toonmoment brengen de kersverse mc's een heuse rapshow op coole beats. Word up yo!
>> 6 tot 12 jaar
>> max. aantal deelnemers: 15

Koninklijke zeefdruk
Laat je meevoeren door de wondere wereld van de beeldende kunsten. Onder koninklijke begeleiding ga je aan de slag met de zeefdruktechniek. Met goud, edele drukgangen en hooggewaardeerde ontwerpen zeefdrukken we staatsieportretten van Belgische koningen en koninginnen op totebags. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen!
>> 8 tot 12 jaar
>> max. aantal deelnemers: 15

Verzin je eigen verhaal
Illustrator Jan De Kinder jongleert met koffie, houtskool en gum en maakt tekeningen op grote vellen papier. Vervolgens vertelt hij verhalen: echt gebeurd, grappig of ronduit hilarisch. Je gaat zelf aan de slag met gebruik van tekentechnieken als sjabloon, monotype, stempel, collage en nog veel meer. Je laat je fantasie de vrije loop en verzint een verhaal om nooit meer te vergeten.
>> 6 tot 12 jaar
>> max. aantal deelnemers: 15

Poppenspel
Het Gentse figurentheater Ultima Thule is een graag geziene gast in CC De Herbakker. Ze maken visueel theater met poppen, objecten, materialen en muziek. Voor deze Kunstendag komen ze graag langs met een heleboel poppen uit hun voorstellingen. Je leert hoe zo'n figuur beweegt, denkt, praat, vliegt en een andere pop ontmoet. Je blaast leven in levenloos materiaal en vertelt op die manier een prachtig verhaal.
>> 8 tot 12 jaar
>> max. aantal deelnemers: 20

En wat nog?
>> Het eigenzinnig orkest Lukrak uit Lievegem brengt sfeer op het Herbakkersplein tussen en na de workshops. Amusement verzekerd!
>> Wij voorzien heerlijke pannenkoeken!
>> De jeugddienst laat je stralen met speciale Kunstendag voor Kinderen glitter tattoos en grime.

Een samenwerking tussen CC De Herbakker, Kunstacademie, jeugddienst, bibliotheek, muziekclub N9 en Speelbazaar.

 

Campagnebeeld KvK © Carll Cneut

Basistarief: € 4
2 workshops: € 6

De ticketverkoop verloopt via CC De Herbakker

zondag 21.11.2021
13:30 start

KA! Eeklo
Pastoor De Nevestraat 26
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo