Wij gebruiken cookies. accepteer

ma 03.10.2022

workshop Home recording

lesgever: Mathias Stal

WIE Mathias Stal studeerde muziekproductie aan KASK Conservatorium Gent. Hij is geluidstechnieker van onder andere Pavlove en Gestapo Knallmuzik.

WAT Tijdens deze workshop ontdek je de basiselementen van een goede home recording én leer je een opname en demo maken met beperkte tools. Zo kan je je muziek de wereld insturen, je repetities opnemen of optredens regelen.

De bedoeling? In enkele stappen een straffe opname leren maken. Hoe? Door verschillende types microfoons te overlopen en te checken waar je ze ’t best plaatst. Home recording  daagt ook je creativiteit uit. Zo kan je een gitaarpedaaltje bijvoorbeeld niet alleen gebruiken voor gitaar, maar óók voor je drums, zowel tijdens het opnemen als het mixen.

Opnames klaar? Dan beginnen we aan je mix. Je leert begrippen als compressie, EQ en reverb. Of waarom muziek op de radio zoveel luider klinkt dan je eigen mix (mastering!).

Tijdens deze workshop gaat Mathias Stal dus in op de verschillende aspecten die komen kijken bij home recording. Hij focust in elke les op een ander onderdeel:
maandag 3 oktober: drums en bas
Maandag 10 oktober: gitaren
Maandag 17 oktober: keys, vocals, blazers
maandag 24 oktober: mixing

Bij inschrijving voor een workshop, masterclass of cursus ga je automatisch akkoord met het cursusreglement.

Klik hier om je in te schrijven met een UiTPAS Meetjesland met kansentarief.

€70 voor 4 lessen
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

maandag 03.10.2022
4 lessen op maandagen 3/10 + 10/10 + 17/10 + 24/10

19:15 deuren
19:30 start
21:30 einde


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo