Wij gebruiken cookies. accepteer

Missie en Visie

Muziekclub N9 creëert podiumkansen voor alternatief talent. Het publiek zoekt, vindt én beleeft er verrassende muzikale ontdekkingen.

We plaatsen muzikanten centraal in de werking. De organisatie werkt in dienst van artiesten om hun artistieke, sociale en economische positie te verbeteren. We boren muzikaal talent aan en zorgen voor talentontwikkeling door professionele omkadering, coaching, educatie en ondersteuning te bieden. We bieden relevante artiesten op het juiste moment in hun parcours een professioneel podium. Muziekclub N9 fungeert als onontbeerlijke opstap van nieuwe muzikanten naar een groter podium. Bij N9 kunnen startende artiesten experimenteren, groeien en zich focussen op hun verdere carrière.

Jarenlange expertise, passie, prospectie en zin voor vernieuwing en verdieping garanderen de kwaliteit van het programma. We programmeren nationale en internationale artiesten, diverse muziekstijlen, tussen- en mengvormen, en promoten minder evidente genres zoals jazz en wereldmuziek. We maken zo het aanbod diverser en promoten een brede muzikale horizon.

Muziekclub N9 stelt een divers aanbod ter beschikking in wisselende settings. Muzikanten krijgen een plaats in het programma op clubconcerten, festivals, en masterclasses. Bezoekers kunnen zowel receptief cultuur beleven, maar ook actief deelnemen aan workshops en infosessies.

We presenteren de verschillende activiteiten altijd in een passende context. N9 bereikt een optimale presentatiecontext met een professioneel podium in een intiem kader. Dit komt de livebeleving van artiesten en bezoekers ten goede.

Door samen te werken met diverse culturele en sociale organisaties bouwen we een netwerk op over de landsgrenzen heen, met een bijzondere focus op Euregio Scheldemond. Een uitgebreide vrijwilligerswerking ondersteunt het professionele team en zorgt voor sociale en culturele cohesie. Zo wordt een breed publiek verbonden aan de organisatie en toegeleid naar de activiteiten. We wijzen potentieel nieuw publiek op een laagdrempelige manier de weg naar liveconcerten en laten hen een alternatief muziekaanbod ontdekken.