Wij gebruiken cookies. accepteer

BRZZVLL, Echoes of Zoo, Commander Spoon en meer op het Herbakkersfestival - programma volledig

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival programmeert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in de intieme setting van het Canadaplein. Op zondag 12 augustus staat jazz in al zijn geuren en vormen centraal.

BRZZVLL (BE)
De Antwerpse band BRZZVLL speelt geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion, funk en groove sound zoals we die kennen uit de jaren ’70. Je hoort funky baslijnen, strakke drums, sexy gitaren en keys die tot de verbeelding spreken. Na enkele samenwerkingen met opvallende frontfiguren als Marie Daulne, Anthony Joseph en Amir Sulaiman trekt BRZZVLL op laatste plaat ‘Waiho’ (2017) opnieuw resoluut de instrumentale kaart.

ECHOES OF ZOO (BE)
Echoes Of Zoo is de spiksplinternieuwe band rond saxofonist Nathan Daems (Black Flower, Ragini Trio, Dijf Sanders…) en zijn kompanen Falk Schrauwen (percussie), Lieven Van Pee (bas - De Beren Gieren) en Bart Vervaeck (gitaar - Compro Oro). Het viertal hoort de dieren praten en vertaalt hun boodschap van protest en struggle for survival naar mensengeluiden. Het resultaat is instrumentale muziek met een psychedelische boodschap.

COMMANDER SPOON (BE)
Commander Spoon is een nieuwe Brusselse band. Het viertal neemt je mee op een trip vol met mashed up grooves en eclectische geluiden. Op eerste EP ‘Introducing’ laten saxofonist Pierre Spataro, drummer Samy Wallens, gitarist Florent Jeunieaux en bassist Fil Caporali een breed scala aan invloeden horen.

ELIAS D'HOOGE QUARTET (BE)
De 18-jarige pianist Elias D’hooge heeft een passie voor jazzmuziek. Hij studeert in juni af aan het MUDA in Evergem. In september start hij met zijn opleiding aan het KASK, het conservatorium van Gent. Elias speelt regelmatig in wisselende bezettingen, maar richtte zonet zijn eigen kwartet op.

In de kerk: SEVERIJN DE NEVE (BE)
Maldegemnaar Severijn De Neve speelt sinds zijn negende klassieke gitaar. In 2008 studeerde hij met grootste onderscheiding af aan de academie van Aalter. Nadien volgde hij workshops bij flamencogitarist Myrddin. In zijn repertoire vind je klassieke muziek, hedendaagse flamenco én eigen composities.

ZATERDAG 11 AUGUSTUS
Eerder maakten we het programma van zaterdag 11 augustus bekend. Die avond spelen Church of the Cosmic Skull, Flamingods en Public Psyche op het Canadaplein.

TWEE WEEKENDS HERBAKKERSFESTIVAL
Het Herbakkersfestival vindt ook dit jaar plaats gedurende twee weekends. Op zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus organiseert muziekclub N9 op het Canadaplein en in de kerk. Van vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus programmeert vzw Bakfiets op het Herbakkersplein.

Het programma is nu volledig. Het volledige programma vind je op www.herbakkersfestival.be en in het Facebook event. Volg het Herbakkersfestival op Facebook, Instagram en Twitter en gebruik hashtag #HBF18.