Wij gebruiken cookies. accepteer

donderdag: Helden in het Park dag 2

Klaar voor dag 2 van HIHP? Op donderdag 2 augustus verwelkomen we Santrofi en Supergombo op het podium aan het kasteel in het Heldenpark. Zij brengen highlife, afrobeat en afrofunk. Huna Sounds en special guest Tweeden Asem draaien toepasselijke plaatjes aan Park Adrem.

22:00 SANTROFI
Santrofi is een acht man tellende formatie uit Ghana. De band staat onder leiding van bassist Emmanuel Ofori, die zijn strepen verdiende als bandlid van Ebo Taylor en Pat Thomas & Kwashibu Area Band. Santrofi laat zich inspireren door deze pioniers van de Ghanese highlife, en gooit dat genre in de blender met Caribische muziek, soukous en Nigeriaanse afrobeat. Met trombone, gitaar, drums, bas en keyboards brengt de bende iedereen gegarandeerd aan het dansen. Debuutplaat ‘Alewa’ verscheen in 2020 via Outhere Records.

20:00 SUPERGOMBO
Supergombo is een opwindende nieuwe band met Frankrijk als thuisbasis. De zeven muzikanten brengen afrofunk die refereert naar Orchestre Tout Puissant en The Headhunters, maar je hoort ook invloeden van Senegalese mbalax, Congolese soukous, funk en jazz. Ook Tony Allen en zelfs Daft Punk komen om de hoek kijken. Supergombo neemt je dus graag mee op een trip richting dansvloer, maar durft soms ook te vertragen. Hun laatste album ‘SigiTolo’ verscheen in 2020.

20:00 - 02:00 HUNA SOUNDS + TWEEDEN ASEM
Huna Sounds inviteert Tweeden Asem op de tweede dag van Helden in het Park. Tweeden Asem is een Gents dj-collectief gespecialiseerd in dansbaar zwart goud, met op zondagavond een vaste show op Urgent.fm.

Helden in het Park is volledig gratis en vindt plaats in het Heldenpark (Oost-Veldstraat, Eeklo). De deuren openen om 19:00, de concerten en dj's starten om 20:00.

Heb je honger of dorst? We got you covered! Voor pintjes, wijntjes en frisse drankjes kan je terecht aan de bar. Park Adrem serveert cocktails, barbecueworsten, croques en pasta. Kumba A Ngudi bereidt exotische gerechten. Nog plaats voor een dessertje? Ni Amo schept biologische ijsjes!

Voor zowel drinken als eten heb je bonnen nodig. Die kan je kopen aan de verschillende bonnenstanden op het terrein. Betaal de bonnen bijvoorkeur met de kaart. We werken opnieuw met herbruikbare bekers. Voor zo'n beker vragen we 1 bon waarborg. Op het einde van de avond kan je je waarborg terugkrijgen aan de bekerinruilstand.

Alle praktische info en het programma van de komende weken vind je op www.hihp.be. Volg Helden in het Park op Facebook, Instagram en Twitter en gebruik de hashtag #HIHP22. Kom je langs? Meld je aan op het Facebookevent.

Santrofi