Wij gebruiken cookies. accepteer

Donderdag! Helden in het Park dag 2: Orlando Julius & The Heliocentrics en Nubiyan Twist

Heet weer, frisse drankjes, fantastische optredens en een warm publiek... dat waren de ingrediënten van de eerste avond Helden in het Park. Foto's van die eerste dag kan je hier bekijken. Ook AVS maakte een verslag

Op de tweede dag gaan we verder op hetzelfde elan, met optredens van Orlando Julius & the Heliocentrics en Nubiyan Twist. 

De Nigeriaanse saxofonist Orlando Julius mengt sinds halfweg de jaren ’60 highlife- en afrobeatritmes met pop, soul en R&B. Zijn debuutplaat ‘Super Afro Soul’ (1964) lag mee aan de basis van het ontstaan van de funk in de VS. Tegenwoordig staat Orlando Julius samen met de Britse supergroep the Heliocentrics op het podium. Hun gezamenlijke album ‘Jaiyede Afro’ verscheen in september van 2014.

Het jonge Londense collectief Nubiyan Twist staat onder leiding van gitarist en producer Tom Excell. MC Nubiya Brandon vormt het gezicht én de soulvolle stem van de tienkoppige band. Nubiyan Twist brengt een eclectische mix van jazz, hiphop, afrobeat, latin, soul, reggae en dance music.

Helden in het Park is nog steeds volledig gratis en vindt plaats in het Heldenpark (Oostveldstraat) in Eeklo. Vanaf 18:00 uur kan je in het Heldenpark terecht voor eten en drinken. De concerten starten om 20:00 uur stipt.

Alle praktische info en het programma van de komende weken vind je op www.hihp.be.