Wij gebruiken cookies. accepteer

za 01.12.2018

De Beren Gieren + Volpe

avantgardistische jazztoppers

De Beren Gieren is een van de avontuurlijkste bands uit de Belgische jazzscene. Sinds de oprichting in 2009 hebben pianist Fulco Ottervanger (Stadt, BeraadGeslagen…), drummer Simon Segers (Black Flower, Absynthe Minded…) en bassist Lieven Van Pée (Moker, John Ghost…) geen moment stilgezeten. Ze traden al op in gans Europa en daarbuiten, speelden op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Middelheim, Ljubljana Jazz en internationale showcase-festivals.

'Dug Out Skyscrapers' (2017) is het vierde album van De Beren Gieren. Meer nog dan op de voorgaande albums, dialogeren harmonieën en meeslepende grooves met elkaar. De drie muzikanten gaan aan de slag met subtiele elektronische effecten om het potentieel van hun akoestische instrumenten laag per laag bloot te leggen. De piano echoot door, de drums splitsen zich op in nog meer deeltjes en de bas reikt nog dieper in haar sonore universum.

De Beren Gieren weten als geen ander een avantgardistisch geluid te rijmen met melodieuze nummers en referenties aan de grote klassieke, 20e-eeuwse componisten. Ze schakelen moeiteloos over van meer afgelijnde composities naar geïmproviseerde passages.

De support komt van Volpe. Volpe is een trio uit Gent rond pianiste Heleen Andriessen. Het drietal neemt je mee naar een wereld van voorbijdrijvende wolken, donkere bossen en weidse landschappen. Nu weer kleurt het trio de naïeve melodieën subtiel in, dan weer rekken ze de composities uit tot een vreemde spanning. Bovendien zijn de muzikanten niet vies van een lekkere groove.

De Beren Gieren is one the most adventurous jazz bands of Belgian jazz. 'Dug Out Skyscrapers' (2017) is their fourth album.

De Beren Gieren (BE)

De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen moment stilgezeten. Hun tweede album “a raveling” (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en “The Detour Fish”, een live-opname met de Portugese trompettiste Susa…

Lees meer

Volpe (BE)

Volpe is een trio uit Gent rond pianiste Heleen Andriessen. Laat je meevoeren naar een wereld van voorbijdrijvende wolken, donkere bossen en weidse landschappen. Nu weer kleurt het trio de naïeve melodieën subtiel in, dan weer rekken ze de composities uit tot een vreemde spanning, niet vies van …

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 01.12.2018
20:00 deuren
20:30 Volpe
21:45 De Beren Gieren

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo