• Howe Gelb Piano Trio (US)

    Giant Sand frontman delves into the lost art of the piano standard

    08
    dec

Howe Gelb Piano Trio (US)

De Amerikaanse singer-songwriter Howe Gelb is een man met vele gezichten. Al sinds 1983 is hij de spilfiguur van americanaband Giant Sand. Hij bracht met het collectief al een vijfentwintigtal platen uit. Daarnaast is hij ook onder eigen naam bijzonder productief.

Op zijn laatste twee platen, ‘Future Standards’ (2016) en opvolger ‘Further Standards’ (2017), trekt Gelb op een jazzgetinte reis. Hij schreef, met zijn Howe Gelb Piano Trio, een aantal songs waarvan hij hoopt dat ze de tand des tijds zullen doorstaan en tracht zo de verloren kunst van de Amerikaanse piano standards nieuw leven in te blazen. Als voorbeelden haalt hij componisten als Cole Porter of Hoagy Carmichael en performers als Frank Sinatra en Billie Holiday aan.

Artiesten

Howe Gelb (US)

Let me set the scene – irresponsible lovers are canoodling in semi-lit booths, the jukebox is playing some old tunes by Frank and there’s some people over there who never want to fall in love again. It’s the last bar still open and the piano player mooches over to the battered grand. This guy, w…

Eventinfo

zaterdag 8.12.2018
deuren 20:00
start 20:30

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

VVK: €17
ADK: €20
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

Ticketinfo


nieuwsbrief

NIEUWS