• Meridian Brothers (CO)

  Colombiaanse cult

  07
  okt
  Uitschieter

  Uitschieter

  Dit concert kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS op www.uitschieter.be

  Uitschieter

Meridian Brothers (CO)

Meridian Brothers mengen allerlei tropische klanken met psychedelica, surf, rock jazz en elektronica. Het resultaat? Colombiaanse cult!

Meridian Brothers, dat is Colombiaanse cult van de bovenste plank. De band ontstond in 1998 als het éénmansproject van Eblis Alvarez. Hij experimenteerde met allerhande  instrumenten en elektronische gekkigheden (sequencers, synths, samplers en vocoders) en bracht zijn nummers exclusief uit op tape.

Ondertussen is de band geëvolueerd naar een zeskoppig livecombo. Maar de gekheid is gebleven. De muzikanten mengen tropische klanken als Colombiaanse vallenato, cumbia, salsa en Latijns-Amerikaanse folk onder psychedlica, surf, rock, jazz en elektronica. Zo bekomen ze een volstrekt uniek geluid.

Laatste plaat ‘Los Suicidas’ -verschenen in november 2015 op Soundway Records- is het eerste deel van een trilogie. Voor de plaat lieten Meridian Brothers zich inspireren door het leven van lokale Hammondlegende Jaime Llano.

Meridian Brothers mingle all kinds of tropical sounds with psychedelica, surf, rock jazz and elektronica. The result is Colombian cult!

Eventinfo

zaterdag 7.10.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

VVK: €12
ADK: €15

staand concert

Ticketinfo


nieuwsbrief

NIEUWS