• 16
  dec
  Autumn Falls

  Autumn Falls

  Een verzameling aan te ontdekken parels naast gevestigde waarden, de hele herfst lang in ‘s lands leukste concertzalen.

  Autumn Falls, het festival georganiseerd door boekingskantoor Toutpartout, is klaar voor een nieuwe editie, met meer dan 50 artiesten verspreid over meer dan 20 locaties in België.

  Toutpartout viert met haar herfstprogrammatie de alternatieve indiecultuur en voegt er dit jaar een mooie reeks Belgische namen aan toe. Het festival vindt dit jaar plaats van eind september tot eind december.

  Op de affiche?
  Death Grips, Vapors of Morphine, DIIV, Kevin Morby, Peaches, Girl Band, Parquet Courts, Steve Gunn, SX, Kapitan Korsakov, TaxiWars, Maurits Pauwels Groep, Zimmerman, Wand, Lubomyr Melnyk en veel – véél - meer.

  Net zoals andere jaren zijn er een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar waarmee je voor 50 euro naar alle Autumn Falls concerten in alle zalen kan. Afzonderlijke tickets worden aangeboden door de zalen zelf.

  Check www.autumnfalls.be voor de volledige lineup en tickets!

Driewerf Hoera

De Eekloose vzw Driewerf Hoera startte zijn activiteiten in april 1979 in Café Lunatique, Zuidmoerstraat 91. In het begin had het wat van een jazzcafé, maar algauw veranderde dit in een berucht punkhol. Op 30 december 1983 verhuisde de vzw naar het huidige pand, Molenstraat 165. Sindsdien is de programmering redelijk breed niet-klassiek en meestal wat minder wild. Van ‘84 tot eind ‘98 gebeurde alles onder de naam De Media, vanaf ‘99 veranderde dit in N9 villa. Van 1999 tot eind 2006 was er een tweede N9 zaal, Stationsstraat 99, een vroegere bioscoop. Handig omdat N9 villa in 2004-2005 een jaar lang werd verbouwd. Maar nadat het in korte tijd, gelukkig zonder erg, drie (!) keer brandde in het complex waarin N9 zaal was gelegen, repten we ons er weg.

In 2007 startten de werken aan N9 fabriek, Molenstraat 31. Dit is een vroegere fietsenfabriek, die omgevormd is tot cursuscentrum. Vanaf najaar 2008 wordt de werking opgesplitst, de concerten vinden plaats in N9 villa, de meeste lessenreeksen verhuizen naar N9 fabriek. Behalve in de eigen zaal organiseert vzw Driewerf Hoera sinds ‘95 ook Helden in het Park op vier zomerse donderdagavonden in het Eeklose stadspark. Deze succesvolle avonden zijn telkens goed voor zo’n 2000 à 3000 bezoekers. Voordien was het wat minder, maar sinds 1995 organiseert de vzw op jaarbasis tussen de vijftig à zeventig concerten. Een stabiel aanbod, dat kan worden gerealiseerd dankzij financiële ondersteuning in het kader van het Vlaamse kunstendecreet. N9/vzw Driewerf Hoera is als muziekclub de enige erkende Meetjeslandse kunstenorganisatie. In 2014 viert de vereniging haar 35-jarig bestaan. Lang zal ze leven!