Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2024: Maria Iskariot (BE)

Maria Iskariot is in 2024 Artist in Residence* bij muziekclub N9.

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Hete Helena (zang, gitaar), Lovely Loeke (gitaar), Amazing Amanda (bas) en Sexy Sybe (drums) brengen half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hun nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Over het anders willen, maar niet weten hoe - en uiteindelijk beseffen dat ook wijzelf welwillende klootzakken zijn.

Maria Iskariot was in 2023 laureaat van Sound Track Oost-Vlaanderen en krijgt in 2024 een natraject op maat. De band releasete al twee singles: ‘Lief Klein Kind’ en ‘Bedankt’. Een derde single komt er binnenkort aan. Op 5 april verschijnt de langverwachte debuut-EP ‘EN/EN’ op Burning Fik, het label van Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) en Abel (Hang Youth). Op zondag 28 april staat Maria Iskariot in de finale van Humo’s Rock Rally.

* Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in muziekclub N9. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.

foto Maria Iskariot © Agathe Danon