Hernán Reinaudo Trio (AR/BE)

Hernán Reinaudo is een van de beste gitaristen van de nieuwe generatie tangomuzikanten in Argentinië. Sinds zijn twaalfde legt hij zich toe op het gitaarspel. Eerst volgde hij privélessen. Daarna studeerde hij compositie aan de universiteit van Cordoba en was hij een tijdje professor aan het conservatorium Felix T. Garzón in San Fernando.
Reinaudo settelde zich in 2002 in hoofdstad Buenos Aires. Daar kwam hij in contact met de nieuwe generatie tangomuzikanten en -zangers. Hij werd er ook een tijd lid van het tangocollectief 34 Puñaladas, waarmee hij de Clarín-award voor tango-revelatie won.
Reinaudo heeft, onder eigen naam en met verschillende projecten, al meer dan 25 albums uitgebracht. Naast zijn drukke tourbezigheden -hij bezocht al alle continenten- componeert hij ook symfonische werken. In 2012 maakte hij de soundtrack bij de Argentijnse animatiefilm ‘La Máquina que hace Estrellas’.
Het Hernán Reinaudo trio bestaat, naast de man zelf, uit zijn landgenoot Nicolás Enrich op bandoneon en accordeon en de Belgische Ananta Roosens op viool en trompet. Die laatste is de muzikale leidster van La Sieste Du Dromadaire. Ze tourde ook al met Thé Lau, Ibrahim Ferrer en Gotan Project.
Hernán Reinaudo componeerde voor dit trio een handvol muzikale postkaartjes die je doorheen het beste van het hedendaags Argentinië leiden. In de stukken hoor je traditionele tango, maar ook klassieke muziek, jazz en flamenco.