Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2023: Mattias De Craene (BE)

Mattias De Craene is in 2023 Artist in Residence* bij muziekclub N9. De Belgische saxofonist is lid van Nordmann en voorman van trance-opwekkende trio MDCIII, dat momenteel door Europa tourt met het nieuwste album ‘Drawn In Dusk’. Die tour passeerde in het najaar van 2022 ook in muziekclub N9. Daarnaast is hij vaste sidekick bij onder andere Dijf Sanders en Sylvie Kreusch. In 2022 werd Mattias nog genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Muzikant’.

In zijn soloproject bewandelt Mattias De Craene de contemplatieve, filmische route. Dat resulteert in een meer experimentele, maar filmische sound die schippert tussen minimalisme en melancholie. Nils Frahm en Colin Stetson schemeren door in zijn muziek, maar hij slaagt er wel degelijk in een geheel eigen taal te spreken, met behulp van zijn sax, tapeloops en een elektronica setup. In 2020 bracht hij een eerste EP ‘MATTIASDECRAENE’ uit en in 2022 een eerste full album genaamd ‘Patterns For (A) Film’.

In 2023 werkt Mattias De Craene onder andere in N9 zijn soloproject verder uit. Er komt een nieuwe wending, maar ook nieuwe muziek, die hij naar het podium wil vertalen. Daarnaast gaat hij experimenteren met een nieuwe setup en opnames maken met muzikale bondgenoten.

vrijdag 7 april: ILL CONSIDERED + MATTIAS DE CRAENE
woensdag 19 april: DE FAVORIETEN VAN MATTIAS DE CRAENE

*Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in muziekclub N9. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.