Wij gebruiken cookies. accepteer

ZOOL. (BE)

Zool. ontstond in 2003 en is het geesteskind van Gerry Vergult (aka Fred Angst). Aanvankelijk was de muziek vooral geïnspireerd door electronica acts zoals Aphex Twin, Four Tet of Biosphere, maar door de jaren heen keerde Gerry's gitaar terug naar het voorplan en ging zijn muziek zeer diverse richtingen uit, met invloeden gaande van The Shadows, over Pink Floyd, tot Sonic Youth, Mogwai of Ennio Morricone.

Op 1 november 2017 verscheen 'Bombykol', het vierde album reeds, in een gelimiteerde oplage van 300 stuks op rood transparant vinyl. In de negen instrumentale composities eisen de gitaren en bassen resoluut de hoofdrol op. De trend die op het vorige album 'Ballroom Blitz' werd ingezet wordt hier dus helemaal doorgetrokken. Het stoppen van Aroma Di Amore zal daar niet vreemd aan zijn: Vergult laat zijn snedigste gitaren nu de vrije loop binnen Zool. 'Bombykol' is bijgevolg ook een veel energiekere plaat geworden dan alle vorige van Zool.

Bij soloconcerten dompelt Zool. het publiek onder in een magisch beeld- en geluidsuniversum met slechts een laptop en zijn gitaar.