Wij gebruiken cookies. accepteer

ADHD ontstond in 2009, ter gelegenheid van het Blues and Jazz Festival in Höfn, in het zuidoosten van IJsland. Amper een jaar later werd de debuutplaat van het viertal gekroond tot Jazz Album of the Year op de Icelandic Music Awards. Het was het begin van een bijzonder vruchtbaar muzikaal bestaan.

De muziek van ADHD is nu eens melancholisch, dan weer uptempo en laat zich het best omschrijven als jazz, al zit er volgens de muzikanten ook rock in. Het is namelijk niet alleen de geest van Miles Davis die rondwaart in het muzikale universum van de band, je hoort ook invloeden van Radiohead, Dr. John of Steely Dan.

Recentste album ‘ADHD 8’ zag het levenslicht in oktober van 2022. Voor de opnames van de plaat keerde ADHD terug naar de plek waar het allemaal begon: Höfn. De muzikanten bouwden er een kerk om tot studio en namen er acht nieuwe instrumentale songs op.

We waren danig onder de indruk van de passage van ADHD in muziekclub N9 in 2021, daarom nodigen we de band graag opnieuw uit. Live is het kwartet namelijk één brok pure energie!

The Green Mean Machine opent de avond. Saxofonisten Werend Van Den Bossche (Dishwasher_) en Warre Van de Putte (Don Marsh V), drummer Marcos Della Rocha (Kolonel Djafaar) en bassist Zjef Van Steenbergen (Broes) delen een liefde voor jazz en experimentele muziek. De vier Gentenaren voegen daar nog elementen uit klassieke muziek, folk en rock aan toe. Dat resulteert in een sound die zowel krachtig als speels is.

The Green Mean Machine was vorig jaar een van de finalisten van Sound Track Oost-Vlaanderen. Op hun debuut-EP ‘The Engine’ uit 2023 hoor je de aanstekelijke energie die zo typerend was voor Miles Davis’ Second Great Quintet of The Ornette Coleman Quartet.

foto ADHD © Christoph Bombart
foto The Green Mean Machine © Catoo Van de Putte

ADHD (IS)

There are bands where every album is a step into the unknown. There are others whose development is a reliable and consistent expansion of their terrain. The latter applies to the Icelandic musicians’ collective ADHD. It is almost impossible to describe their concerts along traditional music…

Lees meer

The Green Mean Machine (BE)

The Green Mean Machine is a dynamic jazz quartet that was founded in 2019. The four members of the band first met in Ghent, where they discovered a shared love of jazz and experimental music. Their music is characterized by its free-flowing improvisation and infectious energy by striving for the…

Lees meer

VVK: €16
ADK: €19
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 22.03.2024
20:00 deuren
20:30 The Green Mean Machine
21:30 ADHD

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo