Wij gebruiken cookies. accepteer

za 10.08.2024
gratis

gratis

Dit evenement is gratis.

HERBAKKERSFESTIVAL 2024 - DAG 2

ZORNIK + ILA + TUFF GUAC + MARIA ISKARIOT

Ben jij klaar om een formidabel weekend vol geweldige muziek te beleven? Het Herbakkersfestival in Eeklo is dé plek waar de beste bands en muzikanten samenkomen. Het feest begint vanaf vrijdagavond op de vertrouwde festivalsite aan de Blokhutten en gaat door tot en met zondag.

Verwacht je aan een weekend vol gratis optredens van gerenommeerde namen én opkomend talent uit de (Belgische) muziekscene. Mis dit spektakel niet en duik mee in het feestgedruis op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024!

ZORNIK
Zornik, de rockband rond frontman Koen Buyse, bracht 23 jaar geleden eerste single 'Love Affair' uit. Het was het begin van een succesvolle carrière vol gouden en platina albums, talloze festivals in binnen- en buitenland, uitverkochte tours, negen keer een song op één in De Afrekening, twee MIA’s en dertien TMF awards… en niet te vergeten: onvoorwaardelijke fans.

In 2021 gaf Zornik twee razendsnel uitverkochte jubileumconcerten in de AB en Trix. In maart van dit jaar verkocht Zornik de AB zelfs twee keer helemaal uit om het 20-jarig bestaan van populairste plaat ‘One Armed Bandit’ te vieren. Onlangs nog stond Zornik in De Vooruit op het verjaardagsfeest van Studio Brussel. Ook een passage van Koen in Liefde Voor Muziek bewijst dat Zornik nog steeds alive and kicking is.

Zornik doet echter niet alleen maar aan nostalgie. Verwacht je op het Herbakkersfestival dus aan nieuwe muziek, gecombineerd met een uitgebreide collectie hits van de afgelopen 23 jaar als ‘Scared of Yourself’, ‘It’s So Unreal’ en ‘Goodbye’.

ILA
ILA is de band onder leiding van de Turks-Belgische singer-songwriter Ilayda Cicek. De band smelt naadloos Turkse invloeden samen met alternatieve rock en creëert zo een uniek en dynamisch geluid. ILA verwierf nationale erkenning door De Nieuwe Lichting te winnen in 2022. Single 'Leave Me Dry' stond nadien maar liefst drie weken op de eerste plaats van De Afrekening.

ILA mocht al het podium betreden van Rock Werchter en Lokerse Feesten en staat een week na de passage op Herbakkersfestival op Pukkelpop. Debuutalbum ‘Ayna’ verscheen in april van dit jaar via [PIAS]. ‘All Again’, de eerste single van de plaat, belicht de complexe aard van het menselijk bestaan. Het eert de schoonheid die verscholen ligt in de kronkels van het leven en herinnert ons eraan dat tegenslagen bijdragen aan de diepgaande rijkdom die ons bestaan vormgeeft.

TUFF GUAC
Tuff Guac is de band rond Rafael Valles Hilario. Die deed al heel wat podiumervaring op in verschillende garagepunkbands uit de underground scene als Moar, The Jagged Frequency en Brorlab en is ook de oprichter van het DIY garagelabel Belly Button Records. Hij kon echter niet weerstaan aan de drang om melodieuzere popmuziek te maken, en zo werd Tuff Guac geboren.

Debuutalbum ‘Green and Handsome’ uit 2020 is een galmgulzig garagepop album boordevol catchy meezingers. Opvolger ‘Swanky Love’ verscheen in maart van dit jaar. Van sixties bubbelgum pop tot overstuurde garagerock. Tuff Guac has you covered! Rafael nam zijn platen alleen op, maar met de hulp van Wim De Busser (aka King Dick, maar ook actief bij onder andere The Colorist Orchestra, Zita Swoon en Helmut Lotti), Jasper Suys en Gert-Jan Van Damme (Jerry Lada) is Tuff Guac een volwaardige band.

Live is het viertal een sensatie waar dansbaarheid en rock-'n-roll mooi samensmelten.

MARIA ISKARIOT
Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het Gentse gezelschap brengt half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hun nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Over het anders willen, maar niet weten hoe - en uiteindelijk beseffen dat ook wijzelf welwillende klootzakken zijn.

Op 5 april van dit jaar bracht Maria Iskariot debuut-EP ‘EN/EN’ uit op Burning Fik, het label van Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) en Abel (Hang Youth). Niet veel later mocht het kwartet de felbegeerde gouden plak van Humo’s Rock Rally omhangen. In 2023 was Maria Iskariot al laureaat geworden van Sound Track Oost-Vlaanderen, daardoor is de band nu Artist in Residence bij muziekclub N9.

Maria Iskariot belooft de ideale opener te worden op de tweede dag van Herbakkersfestival 2024. Na de passage van Hete Helena, Lovely Loeke, Amazing Amanda en Sexy Sybe ben je gegarandeerd wakker!

FXDER
De Eeklose dj FXDER is ondertussen een vast begrip in de wijde omgeving. Hij durft wel eens een foute plaat opleggen en krijgt zo iedereen aan het dansen.

KUBB TORNOOI
We starten de dag met een Kubb tornooi op het terrein vlak voor het podium. Jong en oud, beginners of ervaren rotten… iedereen is welkom om mee te spelen. Deelnemen kost 5 euro per team. Inschrijven is verplicht, en de winnaar krijgt een leuke prijs!

foto Maria Iskariot © Agathe Danon
foto Tuff Guac © Marie Dreezen

www.herbakkersfestival.be

Artist in Residence 2024: Maria Iskariot (BE)

Maria Iskariot is in 2024 Artist in Residence* bij muziekclub N9. Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Hete Helena (zang, gitaar), Lovely Loeke (gitaar), Amazing Amanda (bas) en Sexy Sybe (drums) brengen half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hun nummers g…

Lees meer

Zornik (BE)

De band van frontman Koen Buyse bracht exact 23 jaar geleden de eerste single 'Love Affair' uit. Wat volgt is een succesvolle carrière waarbij ieder vakje op de rock to do-list afgetikt kan worden. Gouden en platina albums, talloze festivals in binnen- en buitenland, uitverkochte tours, talloze …

Lees meer

Tuff Guac (BE)

Tuff Guac is het soloproject van Rafael Valles Hilario (26). Nadat hij ervaring opdeed met verschillende garagepunkbands in de underground scene, ontstond de drang om melodieuzere popmuziek te maken. Zo kwam het debuutalbum “Green and Handsome” tot leven. Een galmgulzig garagepop album boord…

Lees meer

ILA (BE)

ILA is een Belgische alternatieve band onder leiding van de Turks-Belgische singer-songwriter Ilayda Cicek, bijgestaan door Sam Smeets op gitaar/bas en Cas Kinnaer op drums. Samen smelten ze naadloos Turkse en rockinvloeden samen en creëren zo een uniek en dynamisch geluid. De band verwierf…

Lees meer

GRATIS

zaterdag 10.08.2024
14:00 KUBB
18:30 MARIA ISKARIOT
19:45 TUFF GUAC
21:00 ILA
22:30 ZORNIK
23:50 FXDER


Festivalsite Blokhutten
Sportlaan 25
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo