Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 17.05.2019
Landrovers

Landrovers

LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

Muziekclub N9 en De Spot slaan twee jaar lang de handen in elkaar om samen en grensoverschrijdend acht concertavonden op poten te zetten. Zowel Nederlandse als Belgische bands, jong bloed en gevestigd muzikaal talent worden tijdelijk weggeroofd uit hun land van oorsprong, om er vervolgens over de landsgrens voor de leeuwen te worden gegooid!

“Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.”

New Cool Collective + Wilderman

LANDROVERS @ muziekclub N9

De olijke cool cats van New Cool Collective beleefden in 2018 een bijzonder jaar. De band vierde haar 25-jarig bestaan met een veelzijdig aantal projecten; een hele rits optredens, de release van verjaardagsplaat ‘XXV’, videoprojecten en een jubileumshow in Melkweg, Amsterdag eind december. Hun intussen vermaarde aanstekelijke cocktail van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo schudt zonder uitzondering ieder dansbeentje wakker. Als pioniers van de Nederlandse jazzscene hebben ze menig award op de schouw staan, en zijn ze graag geziene gasten op podia van elk continent - in de hippe jazzclubs én op de grote festivals zoals Roskilde, Sziget, Fuji Rock en Lowlands. De band werkte en tourde al met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koite, John Buijsman en Georgie Fame.

Gooi jazz en punk bij het expressionisme van Paul van Ostayen en aanschouw de vrucht; Wilderman. Het draaiboek schrijft voor: poëtisch trippen op harde, edoch meeslepende songs vol swingende jazz en soundscapes, krachtige anarchie alsook een stevige dosis zotternij. De band van frontman-schrijver Elvis Peeters leest overigens als een staalkaart van talent: Chris Carlier op contra- en elektrische bas, Koen Van Roy op baritonsax en Toon van Dionant op drums.

Op avontuur! Voor dit concert wordt een bus ingelegd van Middelburg naar Eeklo en terug. Een retourticket kost €5. Wil je graag mee? Er zijn combitickets beschikbaar via de ticketlink. De bus vertrekt om 18:45 aan Hof van Tange, Langevielebolwerk, 4331 Middelburg. Verzamelen om 18:30. 

Dit concert maakt deel uit van LANDROVERS. LANDROVERS is het grensverleggende muzikaal uitwisselingsproject, opgezet door twee ervaren muziekhuizen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens; De Spot (Middelburg) en muziekclub N9 (Eeklo).

foto Wilderman © Fien Carlier

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

New Cool Collective (NL)

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, waarmee de band ontelbaar vaak heef…

Lees meer

Wilderman (BE)

Gooi jazz en punk bij het expressionisme van Paul van Ostayen en aanschouw de vrucht; Wilderman. Het draaiboek schrijft voor; poëtisch trippen op harde, edoch meeslepende songs vol swingende jazz en soundscapes, krachtige anarchie alsook een stevige dosis zotternij. De band van frontman-schrijve…

Lees meer

VVK: €14
ADK: €17
Bus Middelburg - Eeklo - Middelburg: €5
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 17.05.2019
18:45 vertrek bus
20:00 deuren
20:30 Wilderman
21:30 New Cool Collective

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo