Wij gebruiken cookies. accepteer

De invloed van Sun Ra op de jazz valt niet te onderschatten. Hij was pionier van het Afrofuturisme en zijn stijl varieerde van retro swing en ragtime tot avant-garde, free jazz en fusion, vaak zelfs binnen één en hetzelfde stuk. Met zijn unieke pianospel en improvisatorisch talent slaagde hij erin een grote groep creatieve muzikanten te inspireren en zijn excentrieke bigband, het zogenaamde Arkestra, te leiden. Zijn invloed geldt trouwens niet alleen binnen de jazzwereld, ook rockbands als Sonic Youth, MC5 en Primal Scream verklaarden ooit fan te zijn. 

Sun Ra was in zijn carrière bijzonder productief, hij releasete meer dan honderd albums en dozijnen aan singles. Uitschieters zijn de albums ‘Jazz In Silhouette’ en ‘Space Is the Place’. Maar wie hem ooit aan het werk zag is het erover eens: geen enkele opname slaagt erin om de furie die Sun Ra live was helemaal te vatten.

Sun Ra stierf in 1993, maar The Sun Ra Arkestra is nooit gestopt met spelen. Deze clubshow wordt misschien wel je laatste kans om Sun Ra’s handlangers van destijds live aan het werk te zien!

Dj Pablo draait plaatjes voor en na. Muziekfanaat Pablo Smet is sinds eind jaren ’80 op muzikale expeditie. Zijn sets gaan van rock en pop over jazz, blues en rootsmuziek tot elektronische delicatessen en curieuze geluiden, met vooral veel aandacht voor alle subgenres en crossovers, de gaten ertussen en hoe dat allemaal aan elkaar gelinkt kan worden.

The Sun Ra Arkestra (US)

Sun Ra was one of the greatest and least known jazz artists of the last four decades, whose influence on diverse musicians is little known to the general public. A pianist and band leader, his style ranged from retro swing to avant free, and often in the same piece. His band could play a swingin…

Lees meer

dj Pablo (BE)

Muziekfanaat Pablo Smet is sinds eind jaren ’80 op muzikale expeditie: van rock en pop over jazz, blues en rootsmuziek tot elektronische delicatessen en curieuze geluiden. Met vooral veel aandacht voor alle subgenres en crossovers, de gaten ertussen en hoe dat allemaal aan elkaar gelinkt kan wor…

Lees meer

VVK: €25
ADK: €28
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 27.10.2023
20:00 deuren + dj Pablo
20:30 The Sun Ra Arkestra

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo