Wij gebruiken cookies. accepteer

De invloed van Sun Ra op de jazz valt niet te onderschatten. Hij was pionier van het Afrofuturisme en zijn stijl varieerde van retro swing en ragtime tot avant-garde, free jazz en fusion, vaak zelfs binnen één en hetzelfde stuk. Met zijn unieke pianospel en improvisatorisch talent slaagde hij erin een grote groep creatieve muzikanten te inspireren en zijn excentrieke bigband, het zogenaamde Arkestra, te leiden. Zijn invloed geldt trouwens niet alleen binnen de jazzwereld, ook rockbands als Sonic Youth, MC5 en Primal Scream verklaarden ooit fan te zijn. 

Sun Ra was in zijn carrière bijzonder productief, hij releasete meer dan honderd albums en dozijnen aan singles. Uitschieters zijn de albums ‘Jazz In Silhouette’ en ‘Space Is the Place’. Maar wie hem ooit aan het werk zag is het erover eens: geen enkele opname slaagt erin om de furie die Sun Ra live was helemaal te vatten.

Sun Ra stierf in 1993, maar The Sun Ra Arkestra is nooit gestopt met spelen. Deze clubshow wordt misschien wel je laatste kans om Sun Ra’s handlangers van destijds live aan het werk te zien!

The Sun Ra Arkestra (US)

Sun Ra was one of the greatest and least known jazz artists of the last four decades, whose influence on diverse musicians is little known to the general public. A pianist and band leader, his style ranged from retro swing to avant free, and often in the same piece. His band could play a swingin…

Lees meer

VVK: €25
ADK: €28
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 27.10.2023
20:00 deuren
20:30 start

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo