Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 04.11.2022
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

Vieux Farka Touré

desert blues

nieuwe plaat ‘Les Racines’

Vieux Farka Touré wordt ook wel eens de ‘Hendrix of the Sahara’ genoemd. De man bracht al vier platen uit, waarop hij de grenzen van traditionele West-Afrikaanse muziek verlegt. In het verleden werkte hij al samen met onder andere Dave Matthews en John Scofield.

Op zijn laatste plaat ‘Les Racines’ keert Vieux Farka Touré terug naar zijn roots. Die liggen in de traditionele Songhai muziek uit het noorden van Mali, in het Westen beter bekend als desert blues. Het vuur in zijn gitaarspel en de boodschap in zijn teksten geeft de songs een eigentijdse relevantie. Met ‘Les Racines’ bewijst Vieux dat hij de rechtmatige muzikale erfgenaam is van vader Ali Farka Touré, maar dat hij die erfenis ook kan overstijgen en een eigen identiteit heeft gecreëerd.

Vieux Farka Tourés nieuwe single ‘Savanne’ is een samenwerking met Khruangbin. De song is een tribute aan Vieux’ vader Ali.

Plaatjes voor en na door dj Luke Batarang.

foto Vieux Farka Toure © Kiss Diouara

Vieux Farka Touré (ML)

Les Racines is the latest solo album from the eminent guitarist and songwriter Vieux Farka Touré, and his first for World Circuit Records. Known as the ‘Hendrix of the Sahara’, Vieux has released 4 critically acclaimed solo albums to date, extending the boundaries of traditional West African mus…

Lees meer

VVK: €18
ADK: €21
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 04.11.2022
20:00 deuren
20:30 start


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo