Wij gebruiken cookies. accepteer

do 26.09.2019

Workshop Circulaire ademhaling

op didgeridoo of eigen blaasinstrument

o.l.v. Alain De La Rivière

WIE Waarschootenaar Alain De La Riviere blaast al meer dan 40 jaar op koperen instrumenten. Sinds een tiental jaar legt hij zich toe op didgeridoo en circulaire ademhaling.

WAT De didgeridoo is hoogstwaarschijnlijk het oudste blaasinstrument ter wereld. Zijn roots liggen in Australië. Het instrument ontstaat dankzij mieren die hun nest bouwen in de eucalyptusboom. Ze vreten daarbij de takken hol en op die manier werken ze aan de toon van de didgeridoo. Deze basistoon is bij iedere didgeridoo anders. De unieke klank wordt bepaald door zijn lengte, dikte, grilligheid van de mierenholtes, enzovoort.

Om op een didgeridoo te spelen heb je een ongewone ademhalingstechniek nodig. Via de zogenaamde circulaire ademhaling creëer je een constante drone

Tijdens deze workshop leer je:
- De blaastechniek om een zuivere drone te laten vibreren op een didgeridoo
- Een basiskennis van de circulaire ademhaling.
- De buikademhaling.
- Dierengeluiden via keelvibratie.

Mensen die al kunnen blazen op een instrument krijgen de uitdaging en uitleg om nu ook de circulaire ademhalingstechniek onder de knie te krijgen. Deze kan na deze eerste kennismaking nog verder uitgewerkt worden. Deze workshop kan zeker een verrijking betekenen voor mensen die al jaren lid zijn van een harmonie, fanfare, bigband, brassband of ander blaasensemble.

NODIG Ervaring op een blaasinstrument is niet noodzakelijk, maar wel handig. Heb je zelf een hout- of koperblazer? Breng die dan zeker mee. Wie geen instrument heeft krijgt een pvc-buis met mondstuk ter beschikking. 

Deelname: €10 / 1 les

donderdag 26.09.2019
19:30 - 22:30
deuren openen om 19:15

N9 fabriek
Molenstraat 31
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo