Wij gebruiken cookies. accepteer

Arts N.D.P.

OPGELET: Dit arrangement kan momenteel niet meer geboekt worden.

Muziekclub N9 lanceert, in samenwerking met Hotel Shamon en met steun van Toerisme Meetjesland een nieuw initiatief: ARTS N.D.P. Waarbij de N staat voor nouveau. De D verwijst naar deco en de P naar pop(ular).

Het arrangement combineert een concertbezoek in N9 villa met een overnachting en rondleiding in Hotel Shamon (Art Nouveau) en rondleidingen in het woonhuis van N9 fabriek (Art Deco) en het M.O.P. (Museum Of Pop).

Wat staat er op het programma?

HOTEL SHAMON (Art Nouveau)

U logeert in het hotel Shamon, een ontwerp van de befaamde architect-decorateur Paul Cauchie (1875-1952). Dit als monument beschermde hotel is gebouwd in 1910 en is een prachtig voorbeeld van art nouveau architectuur. De uitbaters Shari en Yves geven u graag een (exclusieve) rondleiding.

WOONHUIS N9 FABRIEK (Art Deco)

De vroegere directeurswoning bij de ex-fietsenfabriek POLA is eveneens een beschermd monument. Het pand is gebouwd in 1939 en is een voorbeeld van de zogenaamde pakketboot-stijl. Architect Alex Meuleman ontwierp zowel het exterieur als het interieur. De huidige bewoners Bernadette en Jan geven u een al even exclusieve rondleiding.

M.O.P.

Op de zolder van dit woonhuis bevindt zich het zogenaamde M.O.P. (Museum of Pop). Een privémuseum waarin de bewoners een gedeelte van hun verzameling exposeren in 13 thematisch geordende vitrinekasten. Aan de muren hangen concertaffiches. Verder omvat het museum muziekboeken en –tijdschriften, comix, concert- en promofoto’s, een aantal muziekinstrumenten, oude pick-ups en radio’s, ...

N9 FABRIEK ZELF

De vroegere fietsenfabriek opende na een leegstand van 30 jaar opnieuw in 2008 als een activiteitencentrum. Op de bovenverdieping beschikt het M.O.P. over een tweede ruimte, waarin o.a. de relatie tussen muziek en film wordt belicht. De verzameling in M.O.P. wisselt regelmatig.

CONCERT IN N9 VILLA

Muziekclub N9 bestaat sinds 1979 en is als niet-klassieke concertorganisatie één van de oudste in België. Muziekliefhebbers vinden er mekaar in een ongedwongen sfeer. Aan de voorkant van de in 2005 gerenoveerde club prijkt één van de twee glasramen ooit ontworpen door de bekende graficus Ever Meulen.

PRAKTISCH

U arriveert in Hotel Shamon in de namiddag, waarna de rondleiding ter plekke volgt. Om 18 u wordt u verwacht in N9 fabriek, voor een rondleiding in zowel het woonhuis, het M.O.P. als de vroegere fabriek zelf. Deze rondleiding duurt anderhalf uur. Nadien hebt u de tijd om een hap te eten in het Eeklose stadscentrum. Om 21 u start het concert in N9 villa. Wie intekent op dit arrangement hoeft hiervoor niet apart te reserveren, zelfs niet bij uitverkochte concerten.

Dit arrangement kost 180 euro per koppel (overnachting, ontbijt, rondleidingen, concert en fotoboek inbegrepen). Als particulier betaalt u 130 euro (idem). Alle reserveringen en betalingen verlopen via Hotel Shamon.

Dit arrangement is enkel mogelijk tijdens N9’s concertseizoen dat start eind september en loopt tot eind mei

Buiten dit arrangement zijn aparte bezoeken aan het M.O.P. ook mogelijk voor kleine groepen (min. 6, max. 10 personen). Dit enkel na afspraak via N9.

Hier vindt u de brochure online!

CONTACT

Hotel Shamon, Gentse Steenweg 28, 9900 Eeklo
tel. +32/(0)9 378 09 50
info@hotelshamon.be
www.hotelshamon.be

N9 fabriek, Molenstraat 31, 9900 Eeklo + N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo
tel. +32/(0)9 377 93 94
info@n9.be

Infokantoor Toerisme Meetjesland, Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1, 9900 Eeklo
tel. +32(0)9 377 86 00
info@toerismemeetjesland.be
www.toerismemeetjesland.be