Wij gebruiken cookies. accepteer

Er was eens... N9 villa!

Herinner je je N9 villa nog? Het kan haast niet anders. Tot vlak voor de eerste lockdown van 2020 organiseerde muziekclub N9 er wekelijks één of meerdere concerten. Er stonden in de loop der jaren honderden artiesten op het podium en een veelvoud aan muziekliefhebbers in het publiek.

Twee van die regelmatige passanten – zowel op als voor het podium – waren Michiel Foré en Alexander De Baedts. De eerste kan je kennen als drummer van Karibu Orchestra, de tweede als gitarist en bezieler van The Music Box in Eeklo.

In 2019 kwamen Michiel en Alexander nog iets vaker dan normaal naar N9 villa. Ze woonden er dat jaar zowat elk concert bij. En ze deden dat met een reden, want ze werkten aan een nieuw muzikaal project. Daarvoor waren ze er vaak al van bij de soundcheck bij, met hun opnameapparatuur in de aanslag.

Michiel en Alexander namen dat jaar zowat elke soundcheck en concert op, en met die liveopnames gingen ze nadien aan de slag. De opnames dienden als inspiratiebron voor jamsessies met bevriende muzikanten, waaronder enkele (voormalige) Artists in Residence van muziekclub N9. Ook die jams werden opgenomen, en dat resulteerde na heel wat knip-en-plakwerk en overdubs tot een collectie nieuwe nummers.

Alexander en Michiel doopten hun nieuwe project tot Hoor en lieten de nummers in beperkte oplage op vinyl persen: ‘Across the House of Ill Fame – part one’. Het album is een ode aan N9 villa, en de twee zijn er meer dan terecht heel erg trots op.

Op vrijdag 2 december 2022 wordt het kleinood eindelijk gereleaset met een concert in muziekclub N9. Voor de livevoorstelling van dit exclusieve album stelden Alexander (gitaar) en Michiel (drum) een nieuwe band samen: Werend Van Den Bossche (Dishwasher_ - sax), Matthias Dewilde (Nagløed – keys) en Bruno Coussée (Rheinzand – bas) spelen met hen mee.

Hoor zal een mix brengen van tracks vanop het album en nummers die de plaat niet gehaald hebben. Het hoofdingrediënt van de set blijft improvisatie. Bovendien zal de set opnieuw opgenomen worden, en misschien wel dienen als basis voor part two…

Op 12 november 2021 speelde Dans Dans het allerlaatste optreden ooit in N9 villa. Op 2 december 2022 - iets meer dan een jaar later dus - doen we de geest van deze legendarische plek nog een laatste keer herleven!

www.n9.be/hoor